Başkan Neşet Çakır Ankara dönüşü açıklamalarda bulundu

Başkan Neşet Çakır Ankara dönüşü açıklamalarda bulundu

PAZAR-RİZE 6.05.2024 17:58:00 983 0
Başkan Neşet Çakır Ankara dönüşü açıklamalarda bulundu

CENGİZ YILDIRIM

Rizeliler günü dolaysıyla Başkent Ankara’da bulunan ve burada bir dizi görüşmeler yapan Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, makamında basın açıklaması yaptı.

Rize Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın himayelerinde; Ankara Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Millet Bahçesi’nde düzenlenen Rize Günleri etkinliği açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Ömer İleri, AK Parti Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı, Harun Mertoğlu, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, İstanbul Milletvekili Selim Temurci, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Yargıtay Üyesi Kenan İpek, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, MHP İl Başkanı İhsan Alkan, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut, RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan ile ilçe kaymakam ve belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çakır özetle şunları söyledi.

‘9 YIL SONRA MUHTEŞEM BİR ETKİNLİK OLDU’

Pazarlılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum diyerek sözlerine başlayan Çakır, “Ankara’da 4 gün süren Rize tanıtım günlerinde bulundum.Pazar adına çok güzel bir etkinlik oldu.En son 9 yıl önce yapılmıştı. Rize çok heyecanla bu etkinliği bekliyordu.Çok yoğun bir kalabalık oldu.İstanbul’da da yapılan etkinliğe katılmıştım bu sefer yoğun bir ilgi oldu.Bakanımız Osman Aşkın Bak da katılarak şeref verdi.Genel Başkan Yardımcımız Hayati Yazıcı katıldı.Muhammed Avcı ve Harun Mertoğlu vekillerimiz de katıldı. Tahsin Ocaklı vekilimizin İstanbul’da acele bir işi çıkınca gitmek zorunda kaldı. Daha sonra ise Cenaze merasimi sonunda dönüş yaptı. Ben Pazar Kaymakamımız Mustafa Akın’la beraberdik. Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş bizi ziyaret etti. Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar’da katılım sağladı. Daha önce de görüşmüş ve İlçede Kapalı Pazar yeri yapılması için söze almıştık. Yine onu teyit ettik. Amerika’ya gideceğini ve dönüşte tekrar görüşeceğiz dedi. Kendilerinden oturak Bank talep ettim. Bana elimizde Yenimahalle yazılı banklar var. Size bunu değil ‘PAZAR BELEDİYESİ’ yazılmış banklardan göndereceğim dedi.

‘OSMAN AŞKIN BAK’TAN RANDEVU TALEBİNDE BULUNDUM’

Bakanımız Osman Aşkın Bak’tan randevu talebinde bulundum. Bu hafta içinde randevu vereceğini düşünüyorum. Bende sabah gidip akşam döneceğim. Pazar’ın sorunlarını kendisine izah edeceğim. Bize nasıl yardımcı olacağını talep edeceğim. Olumlu olacağını düşündüğüm bu ziyaretimi daha sonra sizlerle paylaşacağım.

‘4 GÜNLÜK ANAKARA PROGRAMI DOLU DOLU GEÇTİ’

4 gün süren Ankara Programım çok yoğun geçti. Başkan olarak ilk kez katıldım. Pazarlıların çok şeyler beklediğini gördüm. Ben bu beklentilerimizi vekillerimize anlattım. Özellikle Harun Mertoğlu’na da iletim. Burada ki etkinlik alanı yeterli değildi. Bunu bakanımız dahil vekillerimize de söyledik. Hatta böyle olursa biz bir daha gelmeyiz de dedik. Standımız küçüktü. Çok anormal bir yoğunluk vardı.

Bunca yıldır Rize Günleri yapılıyor. Ben ‘İLK KEZ BU KADAR KALABALIK BİR KATILIMI GÖRDÜM’ 

‘PAZARLI İŞ KADINI BİZİ ORADA BULDU VE SÖZ VERDİ’

Orada ilginç bir olay yaşadım. Daha önce Haberal hocamız bir okul sözü vermişti. Bu kez bir iş kadını geldi beni buldu. Bana “ sayın başkanım ben abimin adına ya bir park, ya bir müze yaptırın tüm masraflarını ben karşılayacağım” dedi. Kendisine teşekkür ettim. Bugün sabah geldiğim zaman Belediyemiz Mühendisleriyle istişare ettim. Yerimiz hazır; Park alanında Projesini çizdiriyorum orayı ona tahsis edeceğiz. Abisinin ismini de bilmiyorum ama fark etmez orayı yaptırıp ismini de vereceğiz.

 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI