Başkan Basa yeniden aday olacak mı?

Rize-Pazar da, Ak Partiden 3 dönem Belediye Başkanı seçilerek bir de rekor kıran Dr. Ahmet BASA yaklaşan Belediye Seçimleri için kısa açıklamalarda bulundu.

SİYASET 13.07.2023 11:57:52 231 3
Başkan Basa yeniden aday olacak mı?

Milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından muhtemelen 2024 Mart ayında yapılması düşünülen Yerel Seçimlerde aday olacaklarda yavaş yavaş sahneye çıkıyor.

PAZAR İLÇESİNDE YEREL SEÇİMLER

Mevcut Belediye Başkanı Dr. Ahmet BASA yaklaşan Belediye Seçimleriyle ilgili Pazar Genç FM radyosu sahibi Lütfü Cemal Kobal’a önemli açıklamalarda bulundu. Basa yaptığı açıklamada özetle şu ifadelere yer verdi:

ŞUA ANA KADAR PAZAR’DA ÖNE ÇIKAN İSİM YOK

Milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı seçimi derken yaklaşan yerel seçimlerle ilgili İktidar partisi Ak partide ve diğer partilerde bazı isimler şimdiden konuşulmaya başladı. Pazardaki diğer partilerden şu ana kadar bir isim öne çıkmadı.

BASA ADAYLIĞI İÇİN NE DEDİ

Belediye Başkanı Dr. Ahmet BASA ile bu konuyu görüşen Kobal, direkt konuya girerek Başkana yaklaşan Belediye seçimlerinde aday olup olmadığını sordu.

Başkan BASA; Bilindiği gibi Pazar halkı üç dönemdir beni Belediye Başkanı yaptı. Beni bu göreve layık görenlere teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar. Binlerce teşekkür ediyorum. Şimdi sizin sorunuza cevap vereyim diyerek şunları söyledi.

“Parti tüzüğünde 3 kez başkanlık yapan, bir daha aday olamaz ibaresi var. Yani tüzük gereği ben aday olamam. Ancak takdir ve karar tamamen Genel Merkezin kararıdır. Ben partimde, bana ne görev verirlerse yapmaya hazırım. Tabi başkanlık konusunda parti her türlü araştırmasını yapacak, aday adaylarını değerlendirecek, hangi aday ile seçime girerlerse kazanacaklarının hesabını yapacaklar. Halk yoklamaları yapılacak. Halkın isteği dinlenecek. Tüm adayları değerlendirip, parti bende karar kılarsa, yani araştırmaların sonucu beni gösteriyorsa, geçen seçimlerde de öyle oldu, aday adaylığında ismim bile yoktu son dakikada beni aday gösterdiler ve kazandık. Şimdi Parti tüzüğüne göre aday olamam ancak Partimiz ne karar verirse saygılıyım. Ben Ak Partinin neferiyim, hangi görevi verirseler seve seve yaparım'


Anahtar Kelimeler:
Ünsal kadıoğlu
13.07.2023 12:17:49
Sen üç dönem almadin erdogan aldı çivi cakmadiniz pazara Ardesenin yaninda siz sınifta kaldiniz bitane sosyal tesisi bile acamadiniz pazarın ağababalarına yaradı belediye aday olmayin olsanizda erdoganada oy vermezler A dan Z ye belediye kadrolarinin değişimi şart yoksa aynı tas aynı hamam

İdriserman
13.07.2023 12:47:25
Yakisirbaskanim neden 4donemolmasin insAllah yolun acikolsun

Cengiz kartal
13.07.2023 22:04:36
Hiç durmasın hemen adaylığını açıklasın kim seçmez böyle başarılı belediye başkanını.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI