Başkan Basa kendisi hakkındaki olumsuz eleştirilere cevap verdi

Belediye Başkanı Ahmet Basa son günlerde basında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İNSAN 28.07.2023 13:50:52 144 0
Başkan Basa kendisi hakkındaki olumsuz eleştirilere cevap verdi

Gazeteci Abdullah Uzun’u bürosunda ziyaret eden Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, Belediye meclisinde yaşananlarla, ilçede STK başkanlığı yapan şahısın Televizyonda yaptığı açıklamalardan dolayı son derece üzgün olduğunu dile getirdi.

“Benim hakkımda sosyal medyada yazı yazan dava arkadaşlarım ve değerli vatandaşlarımın bu şekilde bana karşı tavırlarına üzüldüm. Bir yandan annemin hastalığı, diğer yandan ise hakkımda yapılan haksız ithamları hak etmediğimi düşünüyorum” diyerek son günlerdeki gelişmelerden dolayı çok üzüldüğü ifade eden Başkan Dr. Ahmet Basa özetle şunları söyledi.

MECLİSTE YAŞANANLAR

Kafeteryanın açılması için gerekli Şirketi kurdurup bedelsiz Belediye’ye devir edilmesi ile ilgili mecliste tek gündem maddesi ile toplantı yaptık. Ben konuyu meclise sundum. Bazı arkadaşlarım ya konuyu tam anlamadılar ya da ben tam olarak izah edemedim. Birden olayı farklı yerlere çekerek beni suçlu gibi ilan ettiler. Bu güne kadar Ahmet Basa’yı tanıyamadınızsa bundan sonra da tanıyamazsınız. Asla farklı bir düşünceler taşımadan, açılması benden kaynaklanan gecikmelerden dolayı Kafeteryanın bir an önce hizmete girmesini istediğim bu girişim olumsuz sonuçlandı.

BASINDA YAPTIĞIM AÇIKLAMALAR YANLIŞ ANLAŞILDI.

Ardından bazı sitelerde konuyla ilgili açıklamalar oldu. Benim açıklamalarımdan sonra en yakın arkadaşlarımın da için olduğu kişiler, hakkımda her türlü ithamı yaptılar. Ben “beceriksiz biriymişim” ben becerikli olduğumu söyleyerek Ak Partide 3 dönem Belediye Başkanlığını kazanmadım. Ahmet Basa’yı herkes tanıdı da, bu yanımda olan arkadaşlarımın hala tanıyamaması ben üzdü. Beni bilen bilir. Ben sadece siyasetçi değilim. Aynı zamanda yıllardır Pazar’da esnaflık yapan diğer kişilerden biriyim.24 Saat kapım herkese açıktır. Kimseyle alıp vereceğim olmadı. Kimseye karşı olumsuz bir tavır içine de girmedim. Belediye hizmetlerimde yapamadıklarım tabiki oldu. Bunu inkar etmedim. Etmiyorum da, zaten yapılanların kararını “ilçemin seçmeni 3 dönem beni seçerek verdi” benim özelliklerimi bilenler her zaman beni yanında gördüler. Bazıları bunu bilmese de bilenler vardır.

BEN MECLİS ÜYELERİNE BUGÜNE KADAR TEK LAF ETMEDİM

Başkanlığım sürecince Mecliste görev yapan farklı partiler dahi olsa, meclis üyelerime olumsuz tek laf etmedim. Etmemde bu benim kişiliğime uymaz. Buna rağmen değer verdiğim kişilerin beni her ortamda kırdıklarını görmem beni üzüyor. Hakkımda neden bu kadar hırçınlık yapıyorlar? Bunlardan çektiğimi annemin hastalığından bile çekmedim. Ama yine de onlar hakkında olumsuz düşünmüyorum. Bana bu yaptıkları ithamlara bir gün zamanı gelince cevap vereceğim. Basında çıkan haberde CHP’li arkadaşlarım sanki onları hedef almış gibi açıklama yapma gereği duydular. Asla onlar için demedim. Yanlış anladılar. “Zamanı gelince hesap verirler” dememin yanlış yorumlanmasına da anlam veremedim. Bugün bana atıp tutanlar seçimden sonra seçilemediklerinde sokağa çıkacaklar onlarla yine yüz yüze olacağız. Ve herkes hak ettiği değeri de o zaman tekrar görecektir. Ben yapamadıklarımdan dolayı meclis üyelerimi suçlamadım. O benim suçumdur. Bunun kararını da 3 dönem seçmenim verdi. Kararı verenler benim tüm özelliklerimi bilerek verdiler. Fakat en yakınımdakilerin hala buna anlamayışları da beni üzüyor.

STK BAŞKANININ AÇIKLAMASI

Her zaman görüşüp yüz yüze konuşabileceğimiz bir STK başkanı çıkıp televizyonda hakkımda atıp tuttu. Turizmde ve belediye hizmetlerimde eksikliklerim olabilir. Hatta var bunları inkar da etmedim. Ama bana çıkıp “Yandaşlarına menfaat sağladı” açıklaması ben çok üzdü. Ne demek Menfaat sağladı. Benim yandaşım yoktur. Dostum ve arkadaşım vardır. Onlarda bellidir. Öyle kişilerle de işim olmaz. Kimdir bu “yandaş” diyerek töhmet altında bıraktığınız kişiler? Onu açıklayın da bilelim. Yoksa bu sözü kabul etmiyorum. Kaba bir kelimede sarf etmek benim aile terbiyeme yakışmaz.

ADAY DEĞİLİM.

Benim dönemim bitiyor. Ben mensubu bulunduğum ve sorumluluğumu üzerimde taşıdığım Ak Parti’den Pazar ilçesinde 3 dönem Belediye Başkanı oldum. Bu şeref madalyası bana yeter ve artar. Bunun dışında farklı oluşumlara girmedim. Partimin 3 dönem kuralı var. O yüzden adayım demedim ve de demiyorum. Fakat hizmet etmeye farklı kademelerde olsa partimde verilecek her türlü göreve de hazırım. Pazar için her türlü olumlu çalışmalarda da kim olursa olsun, hangi parti olursa olsun onlarla beraber çalışmaya da hazırım. İlla ki bir partide olunca hizmet yapılmaz. Her türlü ortamda ve farklı oluşumlarda benden fikir alındığında, söz konusu Pazar olunca be de hazırım.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI