BAKAN URALOĞLU’NDAN MÜJDELER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Artvin’de müjdeleri peş peşe sıraladı.

TRABZON-ARTVİN 29.03.2024 10:58:00 257 0
BAKAN URALOĞLU’NDAN MÜJDELER

Hayati Akbaş

ARTVİN-Samsun ile Sarp Sınır Kapısı Hızlı Tren hattının proje çalışmalarına başladıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Artvin için önemli bir proje olan Macahel Geçidi'ni yatırım programına almaya yönelik çalışmalarımız da sürüyor. Önümüzdeki süreçte de inşallah yapım çalışmalarına başlayacağız” dedi. Uraloğlu, Artvin’e 22 yılda 86 milyar liralık ulaştırma yatırımı yaptıklarını vurgulayarak, Hopa ile Borçka arasındaki yolun da standardını yükseltecek yeni bir projeye başlayacaklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bir dizi temasta bulunmak üzere Artvin'e geldi. AK Parti Borçka İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlara seslendi. Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin her yanında birbirinden önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Uraloğlu, “Ona rağmen bazı şehirlerimizde bazı ihtiyaçları belli bir seviyeye getirdik. Ancak daha beklediğimiz raddeye getiremedik. Ne yazık ki bunlardan biri Artvin ilimiz oldu” dedi

“Hopa’da Köprü İnşaatımızı Haziran Ayında Bitiriyoruz”

Doğu Karadeniz'in zor coğrafi koşullara sahip olduğunu dikkati çenek Uraloğlu, Artvin'de zorluk seviyesinin ise daha da arttığına işaret etti. Uraloğlu, “Bu coğrafyayı bekleyen sizlere bizim de görevimiz hizmet etmek. Bazen bazı yaptığımız işler o günün ihtiyaçlarını karşılıyor. Gelişen, değişen ihtiyaçlara göre oranın yeniden ele alınması gerekebiliyor. Artvin'de de Borçka'da da bu tür bazı işlerimiz var. Hopa'da bir köprü inşaatımız var, sizler de biliyorsunuz birazcık uzun sürdü ama inşallah haziran ayında bitirmiş olacağız. Dere yatağı, zemin zorluğu sıkıntıları olduğundan uzadı ama inşallah bitireceğiz” diye konuştu.

Borçka Denizle Buluşacak

Borçka'ya doğru devam eden önemli projelerin olduğuna da dikkat çeken Uraloğlu, yakın zamanda yeni ihalelere çıkacaklarını belirtti. Uraloğlu, “Yani Borçka'ya kadar geri kalanın tamamını ihale etmiş olacağız. Dolayısıyla bu yolu bitirdiğimizde Borçka'nın sahile olan ana bağlantısını inşallah sizlerin gündeminden çıkarmış olacağız” dedi. Uraloğlu, bir başka devam eden projenin Güreşen Köprüsü olduğunu kaydederek, "Gerçekten teknolojik bir köprü, mühendislik olarak da güzel bir köprü. Karayolları Genel Müdürlüğü dönemimde de bazı problemlerle uğraştık. O problemleri çözmek zaman aldı. Çünkü orada bir baraj var, su var, zemin sıkıntıları var vesaire ama çözdük, yapıma devam ediyoruz. Tabii kıtaları geçen Türkiye, denizin altını geçen Türkiye, Güreşen Köprüsü'nde biraz geç kaldığımızın farkındayız. Bundan sonra inşallah orayı hızlandırıyoruz" dedi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI