AKSA tepkisi bitmiyor.

KARADENİZ Bölgesi’nin de elektrik dağıtımı işini yürüten AKSA Dağıtım Şirketi vatandaşları adeta canından bezdiriyor

SİYASET 23.11.2013 17:55:55 30 1
AKSA tepkisi bitmiyor.



MHP Çarşıbaşı İl Genel Meclisi Üyesi Halil Kul, basit bir abone işlemi için dilekçe veren vatandaşın bile, 9-10 ay gibi bir süre bekletildiğini söyledi. Elektrik kesintilerinin çok ağır ve amansız yapıldığını kaydeden Kul, “AKSA bu gücü nereden alıyor? Bu nasıl bir güçtür ki, yerel parlamento olarak haftalardır İl Genel Meclisi’ne sunum için davet ediyoruz ama gelen olmuyor” dedi.

KARADENİZ Bölgesi’nin de elektrik dağıtımı işini yürüten AKSA Dağıtım Şirketi vatandaşları adeta canından bezdiriyor.

Hemen hergün farklı bir şikayet konusuyla gündeme gelen AKSA bugüne kadar eleştiri aldığı hiçbir sorunla muhatap olmazken, vatandaşın sorununu çözme noktasında da hiçbir çaba sarf etmemesi tepkileri daha da artırıyor. MHP Çarşıbaşı İl Genel Meclisi Üyesi Halil Kul konuyla ilgili olarak vatandaşın mağduriyetini dile getirerek, basit bir abone işlemi için dilekçe veren vatandaşın 9-10 ay gibi bir süre bekletildiğini dile getirdi. Kul, “Bu konuyu gidip ilçelerdeki ilçe şefliklerine aktardığımızda bize konunun il tarafından projelendirilip yapılması gerektiği söyleniyor. İl Müdürlüğü’ne gidildiğinde ise vatandaş karşısında bir muhatap dahi bulamıyor. Vatandaşımız bu noktada mağdur edildiği yetmezmiş gibi, elektrik parasını on gün geciktirse, on liralık fatura için 18 lira açma-kapama parası vatandaşa tahakkuk ettiriliyor. Bu sorununu anlatıp çözüm bulabilecek bir muhatap bulamayan vatandaş adına biz soruyoruz; bunlar bu gücü nereden alıyor. Vatandaşın işini görmeyip, yüzüne dahi bakmayan elektriğini anında kesenlerin bu gücü nereden aldıklarını öğrenmek istiyoruz” dedi. Kul öte yandan yerel parlamento niteliği taşıyan İl Genel Meclisi’nde sunum yapmaları için haftalardır her Meclis toplantısında AKSA yetkililerinin davet edildiğini ancak bir kez dahi toplantıya icabet etmediklerini dile getirerek, “Bu nasıl bir güçtür?” diye konuştu.

Bilindiği gibi, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda da ilçe ve belde belediye başkanları da AKSA’dan yana büyük sıkıntı olduğunu dile getirerek AKSA Yetkilisinin kimseyi muhatap almadığını dile getirmiş, Vali Öz de bir yetkilinin toplantılara katılması yönünde talimat vermişti.Günebakış gazetesi.
 

Anahtar Kelimeler:
Alım emanet
24.11.2013 02:16:07
Biz bu bölgede is vermeye çalışıyoruz bunlarda cekin gidin diyor resmen daha ne olsun

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI