53'üncüsü gerçekleştirildi

Rize Belediye'si 53.buluşmayı gerçekleştirdi.

ÖZEL HABER 30.09.2023 17:39:44 158 0
53

Haber: Dilek ONAY CAN

Rize Belediyesi tarafından Dilruba Buluşmalarının bu hafta 53.’sü gerçekleştirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da desteklediği, Yaşlı ve engelli bireylerin sosyalleşmesi ve toplumla iç içe olmalarını hedefleyen proje dört yıldır devam ediyor.

Rize Belediyesi “Dilruba Buluşmaları” adını verdiği proje kapsamında dışarıya çıkma imkanı olmayan yaşlılar veya engellileri evlerinden alıp gezinti yaptırıyor ve sonrasında tekrar evinlerine bırakıyor.

Dört yıldır devam eden ve Her hafta düzenlenen buluşmalarda özellikle dışarıya çıkma imkanı olmayan yaşlılar ve engelliler yanlarında birer refakatçiyle birlikte yaşamış oldukları evden, belediye personelleri tarafından arabayla alınıyor. Belediyenin sosyal tesislerinde düzenlenen yemeğin ardından sohbet ve gezinti yapılıyor.

Rize Belediyesi tarafından Dilruba Buluşmalarının bu hafta 53.’sü gerçekleştirildi.Rize Belediyesi görevlierince Mahallelerde ikamet eden yaşlılar evlerinden alınıp Isırlık Tabiat Parkı ve Sosyal Tesiste ağırladıktan sonra tekrar evlerine bırakıldı.Dilruba Buluşmalarının 53.’sü gerçekleştirildiği bu buluşmaya ,Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in eşi Fatma Metin de katılarak yaşlılarla sohbet edip birlikte vakit geçirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI