20 Milyon Liralık Yatırım Müjdesi

Karal Rize`nin Marka Şehir Olma Yolundaki Çalışmaların devam ettiğinin altını Çizdi.

PAZAR-RİZE 27.10.2013 20:57:57 59 1
20 Milyon Liralık Yatırım Müjdesi


Geçtiğimiz haftalarda `Rize`yi marka şehir haline getirerek artık göç veren değil, Rizelilerin kendi ihtiyaçlarını kendi şehirlerinde görmelerini sağlamaya çalışıyoruz` ifadelerini dile getiren Karal, bu açıklamaların yanında Rize`de ne tür projelerin düşünüldüğünü söylemişti.

Konu ile ilgili vermiş olduğu örneklerde Karal, Rize Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Rize Alışveriş Merkezi, Onkoloji Hastanesi ve Başta Işın Tedavisi olmak üzere daha bir çok örneğe dayanarak, Rizelilerin kendi ihtiyaçlarını artık diğer İllerde değil, Rize`de temin edebilmeleri konusunda çalışıyoruz demişti.

Rize`de atılan bu adımların yanında Rizeli gençlerin hizmetine sunulacak olan yeni projeleri sıralayan Karal, Rize gençlik merkezi, yarı olimpik yüzme havuzları ve sporcu eğitim merkezlerinin yanı sıra yeni bir müjdeyi daha Rizelilere verdi.

İŞTE O PROJELER

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal özellikle gençlere yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirterek 'Rize`de yaşayan genç kardeşlerimizin hizmetine sunulmak üzere yeni amatör futbol sahamızı, sporcu fabrikamızı ve Çayeli kültür merkezimizin projelendirme kısmını tamamladık. Artık iş Kasım ayında Kamu ihale kurumu tarafından ihale edilme aşamasına geldi' dedi.



Projeler hakkında teknik bilgiler veren AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal 'Rize Valiliği karşısındaki itfaiyenin olduğu kısımda inşa edeceğimiz yeni amatör futbol sahamız yaklaşık 9 trilyon (milyon) liralık bir proje. 16.500 metre kare alana inşa edeceğimiz futbol sahamız 2164 seyirci koltuk kapasiteli olup, çevresinde diğer amatör kulüplerimizi de barındıracaktır. Öte yandan Rize Sporcu Fabrikası projemiz ise eski Ekrem Orhon stadyumu yerine yapılacak olan ve içerisinde bir çok hizmeti barındıracak olan Rize Gençlik Merkezimizin önünde inşa edilecek. Bu projenin yaklaşık bedeli ise 6 trilyon (milyon) lira. 3556 metre kare alana inşa edilecek olan bu yapı içerisinde bir çok dalda spor salonu barındıracak ve gençlerimizin spor eğitimlerinde faydalı olacak. Diğer bir projemiz ise Çayeli`ye. Çayeli ilçemize son derece modern ve donanımlı bir Gençlik Merkezi binası kazandırıyoruz.Çayeli üniversitemizin hemen arkasında bulunan 3766 metre karelik alanda inşa edeceğimiz Çayeli Gençlik Merkezimizde oyun salonlarından seminer salonlarına. Tiyatro, sinema ve sergi salonlarından müzik ve resim odalarına, kütüphaneden kafeteryaya kadar bir çok hizmet verilecek. Bu projemizin bedeli de yaklaşık 4 buçuk trilyon (milyon) lira. Şimdiden hayırlı olsun diyorum' dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
Temel YAŞAR(Kamu-Sen İl Temsilcisi.Türk Enerji Sen ŞuBe Başk:)
29.10.2013 09:30:49
farklı düşünüyörüm. rize göç versin. ülke kalkınsın. ülkemiz büyük türkiye,ye doğru yol alsın. göçü engellemenin bir mantığı yok. rize ye hizmet elbette güzel bir duygudur. üniversite,okul,hastane,yol,köprü olmalı. bunun yanında rizeli ülkemizin dört bir yanına dağlmalı. rize insanı gittiği yerde yol,camı,hastane,okul,köprü vs her ihtiyaca öncülük eden bir karakter taşimaktadır. rize insani sosyaldır. rize insani göç ederek ülke geneline dağılırsa ülke kalkınır,ülke büyür. bugün rizenin mevcut nüfusunun üç katı dişarda olduğu söylenmektedir. göç her geçen günde artacaktır. rize çalışkanlığı ile,öncü vasfi ile ülkemizin çimontosudur. ne yaparsak yapalım rizeden göçü engellemek mümkün değildir.başka illerden rizeye göç gelir,rizeli de göç eder.engellemek mümkün değil.son elli yıldır gerçekler ortada.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI