2 bin 400 Rakım’da Kasım ayında görsel şölen yaşanıyor

Pazar Kültür ve Sanat evi tarafından hafta sonu düzenlenen dolu dolu bir etkinlik daha yaşandı.

YAŞAM 12.11.2023 10:20:54 435 0
2 bin 400 Rakım’da Kasım ayında görsel şölen yaşanıyor

Etkinlikle ilgili açıklamalar yapan Doğa Fotoğrafçısı, Gezgin Adem Genç şu bilgileri verdi ve saklı kalmış bölgelere gelmek isteyenleri de “bizimle birlikte” olun mesajı yolladı.

GEZİDEN NOTLAR

09.00 da Pazar ilçesinde başlayan etkinlikte, ilk olarak Çamlıhemşin sınırları içinde yer alan yaklaşık 250 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en yüksekten akan şelalelerinden birisi olan Bulut Şelalesine gidildi.

Ardından Pazar halkının kullanımında olan Huser Yaylasına çıkıldı.

Yıl boyu en çok ziyaretçi ağırlayan yaylalarımızdan birisi olan Huser Yaylasının Off- Road araçlarının dahi zorlanarak çıkabileceği zorlu parkura sahip bir yolunun olması düşündürücüdür.

Ancak tecrübeli kaptanlarla güvenli bir ulaşım sağlanabileceği görünmüştür.

Araç kaptanı Gurur TAŞ’ın katılımcıları o zorlu yollardan güvenle Huser ’in tepesine çıkartması etkinliğe katılan tüm katılımcıların kaptana teşekkür etmesi ile bu gözlem teyit edilmiş oldu.

Etkinlik sorumlusu Koray TAŞ ve Devrim ŞAHİNBAŞ rehberliğinde Huser Yaylasından Kemerli Kaçkar’ın eteklerinde yer alan Avusor Yaylasına geçildi. Yaklaşık 2 bin 400 metre yüksekliği olan Avusor Yaylasından mükemmel görüntüler eşliğinde Ayder Yaylasına inilerek unutulmaz bir etkinlik böylece tamamlandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI