Rize’de neler oluyor…

Rize’de neler oluyor…

GÜNDEM 18.09.2019 08:32:25 73 0
Rize’de neler oluyor…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu katıldığı canlı yayında LOJİSTİK ÜST hakkında açıklamaları Rize’de gündem oluşturdu.

Yapılan açıklamalara, Rize eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’dan sonra Rize Ak Parti Milletvekili Muhammed Avcı ve Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim’de sosyal medya da gündem olacak cevap niteliği taşıyan açıklmalar yaptılar.

Aslına bakarsanız bu tartışmalar yeni değil arşivime baktığımda;

Kaçkar53.com haber sitesi olarak bizim de konuya önem verip,

Rize'de Lojistik üs halka anlatıldı ( 01 Temmuz 2018,), LOJİSTİK MERKEZE FAKLI BİR BAKIŞ( 30 Nisan 2016,), Karal,“Lojistik Merkezin Proje İhalesi Yapıldı”( 29 Nisan 2016,), Rize'de lojistik üst ele alındı ( 09 Temmuz 2014,), Ayar,Lojistik ve Havaalanı ile ilgili konuştu (20 Haziran 2014,), HAVAALANI-LOJİSTİK MERKEZ VE DEMİRYOLU ORTAK NOKTAMIZDIR ( 06 Şubat 2014,), Karadeniz Lojistik projeye dökülüyor ( 15 Kasım 2013), Lojistik Merkezi en uygun alanda kurulacak ( 09 Kasım 2013), Lojistik Merkez toplantısı.( 03 Kasım 2013), Lojistik Merkez için tartışmalar devam ediyor.( 02 Kasım 2013,), Lojistik merkeze destek.( 23 Ekim 2013,), LOJİSTİK SAHA RİZEYİ İHYA EDECEK ( 18 Ekim 2013), Lojistik tartışmalarına cevap.( 18 Ekim 2013,) bu konuda yaptığımız HABERLER oldukça fazla, ve yaklaşık 6 yılıdır açıklamalar,cevaplar,tartışmaların o günden bugüne kadar devam ettiğini görüyoruz. Yani yeni bir gelişme değil,

Bu yüzden kafası karışan Vatandaşlar tarafından “RİZE de neler oluyor” , durup dururken bu tartışmalar ortaya niçin atıldı? Bizim bilmediğimiz bazı gelişmeler mi var? Rize siyasetinde farklı oluşumlara mı gidiliyor gibi konuşmalara şahit oluyoruz.

NELER SÖYLENDİ VE CEVAPLAR

“SİYASETÇİLERİMİZ YAPABİLECEKLERİ SÖZLERİ VERSİNLER”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Rize Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu “Siyasetçilerimiz söz verdikleri zaman yapabilecekleri sözleri vermeleri lazım. Ama ben yine de Lojistik Merkez projesi ile ilgili endişem yok. sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkmış olan bir projedir. Onun sözüdür ve yapılacak; siyasilerimizin bunu biraz irdeleyip bir an önce ihalesi yapılması lazım. Beklentimiz budur.” Dedi.

Lojistik Merkezi projesinin sadece Rize’nin değil, Türkiye’nin projesi olduğuna işaret eden Karamehmetoğlu “Biz İyidere’de Lojistik Merkezi yapacağız diye oy istemedik mi? Biz yapacağız demedik mi? Defalarca söyledik. Bu projelere Rize projesi olarak bakmamak lazım. Bu proje Türkiye’nin projesi.” Şeklinde konuştu.

Muhammed Avcı (Facebook)

15 Eylül, 14:12 ·

Son dönemlerin modası sığlık.

Cehalet kere cehalet kokan açıklamalar neticesinde bir şehrin indirilmeye çalışıldığı seviye vahim.

Önce verdiği emeğin çar çur edilmeye çalışılmasına hayıflanıyor insan!

Sonra açıklamaları yapana ve yaptırana bakıyorsun!

Cevaba bile lüzum kalmıyor!

Öyleyse daha güzel ve yaşanabilir bir Rize için bir dakika bile boş vakit geçirmeden azimle, kararlılıkla çalışmaya devam!

79 Yorum,103 Paylaşım

…………………………………..

İshak Alim Ak Parti Rize İl Başkanı (Facebook)

13 Eylül, 11:23 ·

Kıymetli Hemşehrilerim, diğer bütün projelerimiz gibi LOJİSTİK MERKEZ projemiz de bugüne kadar inkıtaa uğramamış Milletvekillerimiz ve şahsımız tarafından da yakından takip edilmektedir. Ak Parti İktidarları döneminde ilimiz büyük projelerle tanışmıştır.

Devam eden projelerimizle ilgili iptal edildiğine dair söylemlerde bulunanların iyi niyetli olmadığını düşünmekle beraber projelerimizi takip etmek veya projelerimize katkı vermek isteyenlerle istişareye her daim hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

Bütün bunların yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizi son ziyaretlerinde de konu görüşülmüş ve üzerinde hassasiyetle durulmuştur.

……………………………..

Rize ESKİ Belediye Başkanı Halil Bakırcı

Bakırcı; “Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız lojistik üssü benmi yapacağım diyor. Ticaret Odasına aday olduğu zaman Ovit Tünelini yaptım diyordu, lojistik merkezi yaptıracağım diyordu. OSB’yi yaptım diyordu. Şimdi niye siyasetçiler yapacak onu. Sende siyasi bir erksin. Aday olduğun zaman Ovit Tünelini yaptırttık, yaptırıyoruz, lojistiği yaptırtırıyoruz derken neye dayanarak söyledin. Aday olduğun zaman Ovit Tünelini hangi irade yaptırmışsa şimdi de o irade yapıyor. Sadece işine geldiği zaman eleştir, işine gelmediği zaman eleştirme böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI