PAZAR'DA BOŞNAK BİBERİ SES GETİRDİ.

Rize’nin Pazar İlçesi Zafer Mahallesi(Tonyalılar mevki) sakinlerinden Muzaffer Tonyalının Boşnak eşi tarafından 5 sene evvel tohumu getirilen Sarı Biber ile ilgili haberimiz, Bosnalı Boşnaklar sitesinde haber olurken, ülke genelinde ve özel

GÜNDEM 15.08.2014 09:24:17 130 4
PAZAR
Eski Yugoslavya’nın bölünmüş Karadağ devletinden eşi Arife Tonyalı tarafından getirilerek ilk olarak Boşnakların yoğun olduğu İstanbul Bayrampaşa’da deneme amacıyla ekilen ve toprak ile uyum sağlayan Sarı renkli biberlerden Rize-Pazar’a Muzaffer Tonyalı’nın eşi Arife Tonyalı tarafından getirilip tarlaya ekilen Sarı renkli biberler olgunlaşarak toplanmaya başlandı. İlk ekiminden elde edilen ürünler eş dosta dağıtıldı. Verim alındıkca tohumları seneye daha fazla üreticiye ulaştırılacak. Dolgun ve turşu yapımı için çok değerli olan Biber’in üretimi için çalışma başlatıldı.

İlk kez tarlasında üretim yapan Tonyalı ailesi “ Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi” öğretim üyelerinin araştırma yapmasını ve elde edilecek sonuçların bölgemize ek bir gelir getirip getirmeyeceğinin tespit edilmesini istedi.
 



Anahtar Kelimeler:
Cengiz EKŞİOĞLU
15.08.2014 11:35:58
dayı, turşusunu bu yıl senden yiyelim, ondan sonra tohumunu ekeriz. israil duymasın, tohumları kaçırır.

karhan koçan
24.02.2017 15:00:08
küçük yazlık bahçemde yetiştirmek için boşnak biberi tohumunu nasıl temin edebilirim. yardımcı olabilir misiniz lütfen.

karhan koçan
24.02.2017 15:08:27
küçük yazlık bahçemde yetiştirmek için çok az mi̇ktarda boşnak bi̇beri̇ tohumuna i̇hti̇yacim var. nasil temi̇n edebi̇leceği̇m hususunda bana yardimci olabi̇li̇r mi̇si̇ni̇z lütfen.

Saadet inci
30.07.2019 18:51:22
Turşuyu türkiye geneli bütün bölgelere gönderiyormusunuz

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI