Çamlıhemşin’de bir İlk

Çamlıhemşin’de bir İlk

GÜNDEM 25.12.2019 08:45:25 216 0
Çamlıhemşin’de bir İlk

Murat Aslan

ÇAMLIHEMŞİN-Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylasında Galler Düzü mevkiinde tüm olumsuzluklara rağmen iki yıldır çocuklara Kayak dersi veriyor.

Galler düzünde kendi oluşturdukları parkurda Çamlıhemşin Dikkaya köyü ağırlıklı olmak üzere diğer köylerden karma oluşturduğu gençlere Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü desteğiyle Kayak kursu veren Kayak Eğitmeni Ahmet Üstüntaş zor koşullar olsa bile çalışmanın azmi sonucu birçok öğrencisini de Kayak Milli takımına kazandırmayı da başardı.

Eski Milli Sporcu Kayakta Balkan Şampiyonu ve şampiyonluklarım var. Spor bıraktığımda kendime bir hedef belirledim Kayak Eğitmeni olup ülkeme şampiyonlar kazandırmak” olduğunu söyleyen Ahmet Üstüntaş “Çamlıhemşin’i o yüzden seçtim. Hem doğası, hem karı ve gençlerin potansiyeli anlamında bana bu kararı verdirdi. Kayak Sporunun Karadeniz’e yayılması için Kayak Federasyonu tarafından buraya görevlendirildim” ifadelerini kullandı.

Kayak Hocası Ahmet Üstüntaş,” kursiyerlerimizin bir kısmının Çamlıhemşin’in mahalle ve köylerinden, çoğunluğunun ise Dikkaya köyü gençlerinden oluştuğunu” söyledi.

2 yıl önce kurulan kayak takımı, kışın trafiğe kapatılan yolda oluşturulan ve Ayder Yaylası-Galler Düzü arasında130 metre uzunluğundaki pistte A-B-C takımlarında 42 sporcu eğitim alıyor.

Üstüntaş “Kendilerini geliştiren sporcularım Geçen yıl yapılan müsabakalarda 12 madalya aldılar. Katıldığımız ilk Türkiye şampiyonasında, birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde ettik, 3 sporcu ise ilk 10'da yer aldı. Bu yıl ise hedefimizi 20 madalya kazanmak olarak belirledik” dedi.

Öğrencilerinden kayak milli takımına seçilenlerin de olduğunu ifade eden kayak hocası Üstüntaş “ bu başarımız bizleri ve öğrencilerimizi olumlu yönde motive ediyor. Kış mevsimiyle birlikte kayak eğitimlerimiz ara vermeden haftanın belli günlerinde devam ediyor. Bu çalışmalarımızda teknik araç ve gereçlerle bizlere destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” sözleri ile ifade etti.

Bu coğrafyaya böyle bir şey gerekiyordu “ söyleyen Antrenörü Ahmet Üstüntaş, ilçeye sosyal aktivite sağlamak, sporla birlikte çocukları geliştirmek ve ülkeyi temsil edecek milli sporcular yetiştirmek amacıyla kayak takımı kurduklarını belirterek 'Yetenek taraması ile sporcularımızı belirledik. Belediyemiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü destekleri ile yol üzerinde küçük bir eğitim pisti kurduk. Eğimi az, eğitim pisti olduğu için sıkıntılı bir durum yok. Yazın denge ve kondisyon antrenmanları yaptık. Kışın da kayak antrenmanları yapıyoruz. Biz kısıtlı imkanlarla bu coğrafyada ve özellikle Doğa harikası Ayder ‘de kayak sporunun yapılabileceğini göstermek istedik. Şartlarımız kısıtlı ama bir kayak merkezi kurulması ile neler yapabileceğimizi gösteriyoruz” dedi.

Kayak Eğitmeni Ahmet Üstündağ “İleride Milli sporcular yetiştirip ülkemize madalya kazandırmayı amaçlıyoruz Ayder ’de kurulması planlanan Kayak tesisi yapıldığında daha güzel başarılara imza atacaklarını” sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI