Bakanı Adil Karaismailoğlu: Pazar’da yapımı süren havalimanı için de açıklamada bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,"İnşallah Rize-Artvin Havalimanı'nı önümüzdeki yıl bu mevsimlerde, bu aralarda açmayı planlıyoruz."

GÜNDEM 13.10.2020 12:37:28 37 0
Bakanı Adil Karaismailoğlu: Pazar’da yapımı süren havalimanı için de açıklamada bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, Pazar illçesi Yeşilköy mevkisinde yapımı devam eden Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili yaptı açıklamada;

'Artvin başta olmak üzere tüm Doğu Karadeniz bölgesinde gelişmekte olan ekolojik turizmin yanı sıra doğa turizminde daha da büyümesini sağlayacak. Karadan ve denizden gelen dolgu sahasıyla mendirek imalatımız devam ediyor.'dedi.

Bakan Karaismailoğlu , “3 milyon metrekarelik dolgu alanına havaalanı yapıyoruz. 3 milyon metrekarelik havaalanını ekonomimize kazandırıyoruz. Yine 3 milyon kapasiteli havaalanını bitirmek için canla başla çalışıyoruz. Bölgenin alanında en önemli havaalanlarından, çok özellikli havaalanlarından birisi olacak. Rize-Artvin Havaalanı bittiğinde hem Rize hem Artvin'e hem de Doğu Karadeniz bölgesine çok büyük bir değer katacak. Bittiğinde buranın ekonomisine, istihdamına, turizmine çok artı değerler sağlayacak önemli bir proje. Havalimanının Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta olacak şekilde Pazar ilçeleri arasında konumlandırıldı. 3 bin metre uzunluğundaki pisti ve yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede terminal binasıyla bölgenin hava yolu ulaşım ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak.Çalışmalarımız hızla devam etmekte. Ayrıca üstyapı çalışmaları da başlatıp orada da hızlıca çalışmalar var. İnşallah Rize-Artvin Havalimanı'nı önümüzdeki yıl bu mevsimlerde, bu aralarda açmayı planlıyoruz. 3 milyon metrekarelik bir alandaki dolgu çalışmalarımız bitmek üzere. Üst yapı çalışmaları da devam ediyor. 100 milyon tonluk bir dolgu yaptık havalimanına, bu rakamlar dünya ölçeğinde çok büyük rakamlar. İnşallah bölgemize, Artvin'e, Rize'ye yakışacak devasa bir havalimanı yapıyoruz. İnşallah bittikten sonra bölgenin turizmi, istihdamı, üretimi, tarımı hepsi gelişecek, çok büyük ekonomik katkılar sağlayacak.”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı