Günün Ayet ve Hadisi

Günün Ayet ve Hadisi

EVLENENLER 17.06.2017 09:14:51 191 1
Günün Ayet ve Hadisi

Fotoğraf; Engin Tavlı

CÜZ: 23

“Cennet ehli karşılıklı oturup (geçmiş hayatları hakkında) birbirleriyle sohbet ederler. İçlerinden biri der ki: Benim (dünyadayken) yakın bir arkadaşım vardı. (Şimdi acaba ne durumda?)”

“Sen ahirete gerçekten inanıyor musun? Şimdi biz ölüp, toprak ve kemik yığını haline geldikten sonra dirilip hesaba çekilecekmişiz öyle mi?” diye bana sorar dururdu.

(Sözüne devamla) sordu: 'Onun halini görmek ister misiniz?'

“Bunun üzerine o cehenneme bir şöyle bir bakar ve onu ateşin tam ortasında görür.” Ve ona şöyle seslenir:

“Vallahi az kalsın beni de yakacak/helâk edecek/mahvedecektin (arkadaş)! Eğer Rabbimin lütfu olmasaydı şimdi ben de cehenneme atılanlardan olacaktım. (Neyse ki dünyada sana kanmadım, sözlerine kulak asmadım!”

Evet bu, işte budur muhteşem zafer! Çalışanlar işte böyle bir kurtuluş için çalışsınlar.”(Saffat: 37/50-61)

Hadis-i Şerif

İyi arkadaşla arkadaşlık yapan, misk (güzel koku) satanla arkadaş olan gibidir ki, bu insan ya sana miskinden ikram eder veya sen ondan misk alırsın. Bu da olmazsa en azından güzel kokusu üzerine siner.

Kötü arkadaşla arkadaşlık yapan ise, körükçüyle arkadaş olan gibidir ki ya (ateş kıvılcımlarından) elbisesi yanar ya da kötü kokusu üzerine siner.”(Müslim, Birr, 146)

Biliyor muydunuz?

Bir suça bulaşıp hayatları kararan gençlerin en büyük pişmanlıkları arkadaşlarını iyi seçmediklerine dairdir. Birçoğu “kötü arkadaş kurbanı” olduğunu maalesef sonradan dile getirmektedir.

Kötü bir arkadaş kişinin sadece dünyasını karartmakla kalmaz, yanlış telkinlerle inanç noktasında da onun ahiretini, ebedi hayatını mahveder.

Çocuklarımızın kimlerle arkadaş olduğuna çok iyi dikkat etmeli, nerede kimlerle takıldığına bakmalı ve “pişmanlığın fayda etmeyeceği duruma düşmeden” onu çekip çıkarmalıyız.


Anahtar Kelimeler:
salim
17.06.2017 09:27:08
bir aydır yazıp bizleri aydınlattınız hocam Allah razı olsun.hergün takip ettim.baştan bir kaç cüz yoktu ama sonradan bunlar çok iyi oldu.bayağı bilgi sahibi de oldum.neden camilerde böyle detaylar anlatılmaz oda ayrı tabi.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI