Yusuf Kaplan RTEÜ'de Söyleşi Gerçekleştirdi

KAPLAN, kuralları, ezberleri yıkacak, yeni bir dünya kuracak bireylerin olması gerektiğini ifade ederek, “Kafası karışık olandan korkmayacaksınız. Kafası karışık insan sorgulayan insandır. Ortaya karışık olandan korkacaksınız.

EĞİTİM 19.10.2018 14:20:56 55 0
Yusuf Kaplan RTEÜ

RİZE-RTEÜ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak Yusuf KAPLAN katıldı.

Dünyada kendi dünyasını yitiren, kendi dünyasında yaşamayan ve bunun farkında olmayan tek toplum olduğumuzu ifade ederek sözlerine başlayan KAPLAN, “Tarih bilincinin linç edilmesi bu ülkenin en ciddi sorunudur, köklere inmezseniz göklere yükselemezsiniz. Bu ülkenin her şeyin bilincinde olan çaplı insanlara ihtiyacı var.” dedi.

KAPLAN, kuralları, ezberleri yıkacak, yeni bir dünya kuracak bireylerin olması gerektiğini ifade ederek, “Kafası karışık olandan korkmayacaksınız. Kafası karışık insan sorgulayan insandır. Ortaya karışık olandan korkacaksınız. Ortaya karışık olanlar kendi ayakları üzerinde yükseleceğine başkalarının ayaklarını kaydırarak yükselirler.” diye konuştu.

Bu toplum sıradan, herhangi bir toplum değil cümlesinin içi doldurulmazsa boş bir laftan öteye gidilemeyeceğini belirten KAPLAN, “Dünyada sömürgeleştirilemeyen tek ülke olduğu halde kendi kendini sömürgeleştiren tek ülkeyiz.” diyerek bunu göremeyecek kadar ürpertici bir entelektüel felçleşme, zihnî körleşme ve köleleşme zilleti yaşadığımıza dikkat çekti.

Üç önemli konuya özellikle vurgu yapan KAPLAN, “İçinde yaşadığınız çağı tanıyamazsanız tanımlanırsınız, başkalarının kavramlarıyla kendi dünyanızı kuramazsınız ve mevziiniz mevzunuzu belirler.” dedi.

Soru cevap kısmıyla sona eren programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan YILMAZ günün anısına Yusuf KAPLAN’a Üniversitenin şilti takdim etti.

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan YILMAZ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar MAKBUL, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI