YÖK Başkanının Katıldığı Çevrim İçi Senato Toplantısı Yapıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. Yekta SARAÇ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu’nun toplantısına katıldı.

EĞİTİM 11.01.2021 10:37:12 50 0
YÖK Başkanının Katıldığı Çevrim İçi Senato Toplantısı Yapıldı

Covid-19 salgını ile mücadele tedbirleri çerçevesinde kendi yazılım programımız olan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) sistemi üzerinden İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Üniversitenin çalışmaları sunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, öncelikle YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ'a Senato Toplantısına katılmaları sebebiyle teşekkürlerini sundu. Üniversitemizin kuruluş, kurumsal, akademik çalışmaları ve 2020 yılı faaliyetlerine ilişkin bir sunum yapan Rektörümüz, pandemi süreciyle birlikte başlayan uzaktan eğitim süreci, yürütülen çalışmalar, ihtisaslaşma konularında bilgiler aktardı.

Rektör Karaman: “Yaşanan salgın sürecinde Yükseköğretim Kurulu’muzun çabuk ve etkin bir şekilde pratiğe dönüşebilen bir süreci meydana getirmesi sonucunda hayata geçirdiğimiz kurumsal sistemimiz ile kesintisiz ve hiçbir öğrencimizi mağdur etmeden eğitim ve akademik çalışmalarınızı sürdürüyoruz.” dedi.

Konuşmasında Üniversitenin akademik performans ve başarısından da bahseden Karaman, 2000 yılından sonra kurulmuş ve akademik performans ve başarı açısından değerlendirmeye alınan 95 üniversite arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 11. sırada; 2006 yılında beraber kurulduğumuz 15 üniversite arasında ise ikinci sırada bulunduğunu hatırlattı.

Ülkemizdeki üniversitelerin akademik başarı anlamında uluslararası sıralamalarda yer almasının çok önemli olduğunu belirterek RTEÜ’nün gerek ulusal, gerekse uluslararası ölçekte dikkat çeken bir yükseliş ivmesi yakaladığını belirten Rektör Karaman: “ Times’ın 13 farklı performans göstergesine göre yaptığı ve 93 ülkeden 1500 Üniversiteyi içeren Dünya Üniversite Sıralamaları listesine Üniversitemizin de içerisinde yer aldığı Türkiye’den 43 Üniversite girebilme başarısı gösterdi. Ayrıca, Üniversitemiz 2019 yılında Türk Standartları Enstitüsünden İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı. Üniversitemizin tamamında bu belgeyi alma başarısı gösterdik. Ülkemizde üniversitenin tamamında bu belgeyi alma başarısı gösteren 20 civarında üniversite var. Üniversitemizin tercih edilirliği konusunda ise, 2020 YKS sonuçlarına göre hem üniversitemizin tercih edilirlik oranı yükselmiştir (%96), hem de bölüm ve programlarımızın taban puanları yükselmiştir.” ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. Yekta SARAÇ ise, “Salgın nedeniyle ziyaretlerimiz olamasa da üniversite yöneticilerimiz ve akademisyenlerimiz ile dijital ortamlarda sıklıkla birlikte olmaya çaba gösteriyoruz. Bugün de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin değerli senato üyeleri ve hocaları ile video konferans yöntemiyle bir araya geldik. Yararlı bir görüşme oldu. Bu çerçevede Üniversitemizin Rektörünü, diğer yöneticilerini, hocalarını gayretlerinden dolayı tebrik ederim.” dedi.

Toplantı, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. Yekta SARAÇ'ın RTEÜ Senatosu Üyelerinin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI