Yeni Diş Hekimliği Fakültesinde İncelemelerde Bulundu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman beraberinde Rize Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Rize Milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Ak Rize

EĞİTİM 2.04.2021 17:43:23 25 0
Yeni Diş Hekimliği Fakültesinde İncelemelerde Bulundu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman beraberinde Rize Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Rize Milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Ak Rize İl Başkanı İshak Alim ile birlikte İslampaşa Mahallesi’nde kısa süre sonra hizmete girecek olan Diş Hekimliği Fakültesinde incelemelerde bulundu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş ve firma yetkililerinden bilgi alan Rektör Prof. Dr. Karaman incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Rektör Karaman, çok yakın zamanda gerek ilimiz gerekse bölgemiz insanına modern şartlarda ve ihtiyaca cevap verecek büyüklükteki bu merkezde daha güzel sağlık hizmeti sunulacağını söyledi. Hem diş hekimliği fakültesi hem de hastane olarak hizmet verecek olan binanın Üniversitemize, ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diledi.

Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı ve Dr. Osman Aşkın Bak ise donanımlı ve modern yapıdaki Diş Hekimliği Fakültesini çok beğendiklerini belirterek binanın önemli hizmetlere imza atılacak bir eğitim ve sağlık kompleksi niteliği taşıdığını belirttiler.

175 üniteli olarak Sağlık Bakanlığının kalite standartlarına uygun bir şekilde planlan bina eğitim, hastane ve idari blok olmak üzere 3 kısımdan oluşuyor.

25.000 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan binada, 7 derslik, 9 adet laboratuvar, 80 ofis, 5 adet ameliyathane, yataklı servis, 12 adet muayene odası, tomografi, mr, ultrason ve röntgen odaları, konferans salonu, 1400 metrekare kapalı otopark, kütüphane, kantin, yemekhane, mescit gibi bölümler bulunuyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı