Yazar Batur Rize'de Kitaplarını imzaladı

Rıfat Batur, “RENK Projesi öğrencilerimizi, geleceğimizi temel alan bir proje. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir proje yok

EĞİTİM 26.02.2016 17:57:02 24 0
Yazar Batur Rize
RENK Projesi kapsamında çocuk kitapları yazarı ve ressam Rıfat Batur ortaokul öğrencilerimizle buluşarak bir söyleşi gerçekleştirdi. Rize Valiliği'nin himayelerinde uygulanmakta olan RENK Projesi kapsamında kitap okuma alışkanlığı ve devamlılığı kazandırmak amacıyla Beyoğlu Belediye Başkanlığının katkılarıyla düzenlenen Kırmızı Sedir Söyleşileri programında çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Rıfat Batur'la Rizeli öğrenciler Rize Gençlik Merkezinde buluştu.

Gerçekleştirdiği sahne performansıyla kitap okuma alışkanlığını eğlenceli bir bakış açısıyla sevdirmeyi amaçlayan Batur, meddahlık ve hikâye anlatıcılığı gibi çeşitli tek kişilik gösteri biçimleriyle harmanladığı sunumunda, kimi interaktif iletişimlerle anlatısını zenginleştirerek çocuklarımızın kitaplara bir adım daha yaklaşmalarını amaçladığı gösterisine öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi.

RİZE’YE YAKIŞIR BİR PROJE

Rize’de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Rıfat Batur, “RENK Projesi öğrencilerimizi, geleceğimizi temel alan bir proje. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir proje yok. Belki dünya standartlarında bir proje gibi düşünmeliyiz. Bu anlamda beni çok etkiledi. Çünkü insana yapılan yatırım çok önemli. Geleceğimizi şekillendirmek istiyorsak kafa yormamız gerekiyor. Rize Valiliğimiz ve Beyoğlu Belediye Başkanlığımız bu güzel imkânı öğrencilerimize sağlamışlar. Kitaplarla tanışamayacak, yazarlarla buluşamayacak öğrencilerimiz için güzel bir fırsat oldu. Ayakları yere basan, Rize’ye yakışır bir proje “diye konuştu.

KİTAPLARI TEK TEK İMZALADI

Öğrencilerimizin büyük beğenisini kazanan Rıfat Batur, onların kitaplarını da tek tek imzaladı
RENK Projesi kapsamında gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ile Merkez Denizciler, İstiklal ve Atatürk Ortaokulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı