YAŞAYAN MATEMATİK YARIŞMASI

YAŞAYAN MATEMATİK YARIŞMASI

EĞİTİM 26.12.2018 09:44:06 22 0
YAŞAYAN MATEMATİK YARIŞMASI

“Yaşayan Matematik’’ Projesi Kapsamında Ortaokul Ve Lise Öğrencileri Arasında Düzenlenen ‘’Matematik Görev Etkinliği’’ Programının Liseler Arası Birinci Turu Tamamlandı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Artvin Çoruh Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘’Yaşayan Matematik’’ projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ‘’Matematik Görev Etkinliği’’ programının liseler arası birinci turu tamamlandı.

Merkez ilçe de dâhil olmak üzere tüm ilçelerde eş zamanlı olarak yapılan görev etkinliğinde öğrencilere temel matematik becerilerini ve çözüm üretme yetilerini ölçecek şekilde hazırlanmış beş soru soruldu.

Soruların zorluk derecelerine göre farklı sürelerin belirlendiği etkinliğin sonunda dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve danışman öğretmenlere İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ve kurum amirleri tarafından hediyeler verildi.

Merkez ilçede etkinliğe katılan 8 lise arasında birinci olan Artvin Fen Lisesi 28 Aralık Cuma günü yapılacak finalde diğer ilçelerden gelen finalistlerle yarışacak.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI