Yaşam Beceri Atölyesi Açıldı

Yaşam Beceri Atölyesi Açıldı

EĞİTİM 4.12.2019 08:03:02 24 0
Yaşam Beceri Atölyesi Açıldı

Fatih Ortaokulu bünyesinde Rize Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan Yaşam Beceri Atölyesinin açılışı Rize Valisi Sayın Kemal ÇEBER’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta kendisini karşılayarak çiçek sunan öğrencilerle yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektiren Vali Çeber’e, Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında içinde ahşap işleme, dikiş ve yaşam becerileri faaliyetlerinin yürütülebileceği atölyeyi hizmete açan Vali Çeber, “Geleceğimizin ışığı çocuklarımızı, yaşam becerileri ile donanmış kendine yetebilen, girişimci bir ruha sahip ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. 2023 Vizyonunun önemli basamaklarından biri de bu amaca hizmet eden Tasarım ve Yaşam Beceri Atölyeleridir. Öğrencilerimizin; öğrendiği bilgileri uygulayarak hayata aktaran, insani ve milli değerlerine bağlı, yeteneklerini kullanabilen bireyler olması çok önemli. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu atölyelerin öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirdikleri, hayata hazırlandıkları ve sağlıklı yaşam becerilerini kazandıkları eğitim birimleri olmasını temenni ediyorum, atölyemiz öğrencilerimize hayırlı olsun. ”dedi.

Yaşam Beceri Atölyesini gezerek incelemelerde bulunan Vali Çeber, öğretmenlerden atölyede gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi aldı ve Yaşam Beceri Atölyesinde yaptıkları yemekleri tanıtan öğrencilerle de sohbet ederek, birebir ilgilendi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı