Vali Yazıcı Öğretmenlere neler dedi !

Vali Ersin Yazıcı okul ziyaretlerine Reşadiye Zihni Derin Ortaokulu ile devam etti.

EĞİTİM 9.03.2016 19:38:48 16 0
Vali Yazıcı Öğretmenlere neler dedi !

Vali Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile birlikte Reşadiye Zihni Derin Ortaokulunu ziyaret ederek, Okul Müdürü Eyüp Solmaz'dan okulun fiziki ve eğitim durumu hakkında bilgi aldı.

Öğretmenlerle bir araya gelen ve Reşadiye Zihni Derin Ortaokulunun ilin köklü okullarından biri olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, 'Hepinizin bildiği ve inandığı gibi, çocuklarımız geleceğimizdir, onurumuzdur. Onların eğitimi sadece kendilerine fayda sağlamakla kalmayacak, ailesine, içerisinde yaşadığınız kentimize ve her şeyiyle bağlı olduğunuz Türkiye´ye yarar sağlayacaktır' dedi.

EĞİTİM, ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZ ARASINDA OLMUŞTUR

Düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini belirten Vali Yazıcı, 'Bugün de Reşadiye Zihni Derin Ortaokulumuzu ziyaret etme fırsatı bulduk, siz değerli öğretmen arkadaşlarla bir araya gelmekten dolayı mutluyum. Sizlerin gayretlerinizi biliyorum. Bizim yaşamımızı şekillendiren eğitimdir. O yüzden eğitimi hayatımızın en önemli aşaması olarak görmeliyiz. Bu nedenle eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Her konuda olduğu gibi eğitim-öğretim konusunda da hedef belirlemelisiniz. Yüreğinizi işin içine koymadan yol alınmıyor. Onun için işinizi sevmezseniz kesinlikle verimli olamazsınız 'dedi.
Vali Ersin Yazıcı, Rize'de eğitimde bilimsel kalitenin artması için takım ruhu ile hareket edilmesi gerektiğini ifade ederek, takım ruhu olmadan, bir okulda huzur, güven ve başarı ortamının oluşturulamayacağını kaydetti.

SADECE TÜRKÇE ÖĞRETMENİNİN GÖREVİ DEĞİLDİR

Kitap okumayan ve sadece ders kitaplarıyla yetinen öğrencilerin hiçbir zaman yeterince başarılı olamayacaklarını, öğretmenlerden öğrencilerin kitap okumaları için elinden gelen gayreti göstermeleri gerektiğini hatırlatan Vali Yazıcı, 'Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak sadece Türkçe öğretmeninin görevi değil, görev yapan tüm öğretmenlerimizin görevidir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz genç nesillerimizi kitapla tanıştırmak ve okuma alışkanlığı olan bir toplum inşa etmek en önemli vazife ve sorumluluklarımızdandır 'dedi.

KİTAP OKUMA SAATİ

Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ile İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, eğitim ve özel hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

ONLARLA ARKADAŞ OLUN

Öğrencilere kitap okumanın öneminden bahseden Vali Yazıcı, 'Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Kitap okumak, insana bilgi zenginliği, geniş kelime hazinesi, engin bir bakış açısı ve gelişmiş bir düşünce ufku temin eder. Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Seni asla sırtından vurmaz. Yalan söylemez ve seni üzmez. Sizlere tavsiyem siz de kitap okuyun. Ve onlarla arkadaş olun. Siz onları bırakmazsanız onlar da sizi bırakmaz. Ne kadar çok kitap okursak kendimize ve toplumumuza bir katkıda bulunuruz' dedi.

Öğrencilerle bir süre daha sohbet ederek onların istek sorun talep ve memnuniyetini dinleyen Vali Ersin Yazıcı'ya, öğrenciler ziyaretlerinden dolayı sevindiklerini ve mutlu olduklarını söylediler.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı