Vali Yazıcı Aday Öğretmenlere Hitap etti.

Aday Öğretmen Yetiştirme süreci Rize'de tüm hızıyla devam ederken, aday öğretmenler düzenlenen toplantıda Vali Ersin Yazıcı ile tanıştı.

EĞİTİM 4.03.2016 17:40:05 59 0
Vali Yazıcı Aday Öğretmenlere Hitap etti.

Milli Eğitim Bakanlığının ilk defa 2016 yılı Şubat döneminde uygulamaya başladığı Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında Rize'de adaylık sürecini geçirecek öğretmenlerle Vali Ersin Yazıcı bir araya geldi.

Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen programda, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, okul müdürleri ile aday öğretmenler yer aldı.

Ataması gerçekleştirilen öğretmen adaylarına hayırlı olsun dileğinde bulunan Vali Yazıcı, yeni nesillerimizi yetiştirecek olan öğretmen adaylarına başarılı bir öğretmenlik hayatı diledi.

HEYECANINIZ, FEDAKÂRLIĞINIZ VE GAYRETİNİZ HİÇ EKSİLMESİN
Rize'nin tüm ilçelerinde 6 ay süre ile aday sıfatıyla görev yapacak öğretmenlere konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, ' Her şeyden önce öğretmen adaylarımızla bir arada bulunmaktan duyduğum büyük mutluluğu ifade etmek istiyorum. Çayın başkenti Rize'de sizleri misafir etmekten son derece memnunum. Aday öğretmenlerimizin tecrübeli bir öğretmenin yanında yetişmesi çok önemli. Öğretmenlerimiz ne kadar donanımlı göreve başlarsa, ülkemizin hedefleri de o kadar çabuk gerçekleşir. Heyecanınız, fedakârlığınız ve gayretiniz hiç eksilmesin. Allah yardımcınız olsun' dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN ETKİSİ HAYAT BOYU DEVAM EDER
Öğretmenliğin onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu belirten Vali Yazıcı, 'Öğretmek gibi yüce bir görevin ifa edilmesi olan öğretmenlik mesleği, her şeyden önce sevgi, azim ve fedakârlık gerektirir. İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenler, ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle, sabırla, sevgiyle birer şahesere dönüştürürler. Öğretmenlik kutsal bir meslek ve öğretmen toplumda rol model bir insandır. Siz değerli öğretmenlerimizin öğrencilere sadece akademik bilgiler verdiği düşünülür fakat sizler aynı zamanda öğrencilere hayat dersi veriyorsunuz, onları geleceğe hazırlıyorsunuz. Öğretmenlerimizin etkisi hayat boyu devam eder ' diye konuştu.

DOĞRU, GÜZEL, KUTSAL BİR MESLEK SEÇTİNİZ
Toplumun gelişiminde öğretmenlere önemli bir rol düştüğünü vurgulayan Vali Yazıcı, 'Doğru, güzel, kutsal bir meslek seçtiniz. Bununla birlikte sorumluluğu çok ağır olan bir meslek seçtiniz. Kutsallığının, güzelliğinin yanında omuzlarınıza binen yük de ağır oluyor. Ben inanıyorum ki buradaki bütün genç arkadaşlar bu memleketin çok daha ileriye gidebilmesi için, tarihte olduğu gibi dünyada söz sahibi olması için gereken tüm öğrencileri sizlerin yetiştireceğini ve bu bilinçle hareket eden vizyonu, ufku büyük ülke olmak bilincinde olan genç nesilleri sizlerin yetiştireceğini düşünüyorum. Eğitim benim için birinci önceliktir, çünkü bir milletin kalkınması için en büyük şartın eğitim olduğunu biliyorum. Dolayısıyla siz öğretmenlerimizden çok büyük beklentilerimiz var. Eğitimde başarı bir ekip işidir. Geleceğimiz, çocuklarımızın istikbali öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecek 'dedi.

24 HAFTALIK BİR SÜREÇ
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa gerçekleştirdiği Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nın 01 Mart- 01 Temmuz tarihleri arasında 24 haftalık bir süreyle yapılması planlanan ilk eğitimi başladı. 2016 Şubat ayında ataması yapılan öğretmenler, 01 Mart ile 01 Temmuz tarihleri arasında ilk 14 hafta, okullarda danışman öğretmenlerden eğitim alacak. Bu eğitimleri tamamlayan aday öğretmenler, 01Temmuz-01 Eylül tarihleri arasında da hizmet içi eğitim görecekler ve daha sonra okulların açılmasıyla mesleğinde tecrübe kazanmış öğretmenler olarak göreve başlayacaklar. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI