VALİ ÇEBER,PROF. DR.EKREM DEMİRLİ' NİN TASAVVUF SÖYLEŞİSİNE KATILDI

VALİ ÇEBER,PROF. DR.EKREM DEMİRLİ' NİN TASAVVUF SÖYLEŞİSİNE KATILDI

EĞİTİM 2.12.2019 10:58:01 93 0
VALİ ÇEBER,PROF. DR.EKREM DEMİRLİ

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Rize Valiliğinin himayesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Rize Kitap Fuarı Rizeli kitapseverlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Vali Kemal Çeber, eşi Neslihan Ayan Çeber ile birlikte Rize Kitap Fuarını ziyaret ederek,fuarda gerçekleşen Prof. Dr. Ekrem Demirli’ nin “Günümüz İnsanında Tasavvufun Karşılığı” konulu söyleşisine katıldı.

Söyleşiye Vali Çeber’in yanı sıra Gençlik ve Spor Eski Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Kültür Müdürü İsmail Kocaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tasavvuf konulu söyleşide ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Ekrem Demirli; Modern Çağda İslamiyet'e Bakış, Tasavvuf Tanımlamaları, İslamiyet Tarihine Bakış ve Tasavvuf Alimleri Açısından İslamiyet konuları ile ilgili bilgi, düşünce ve izlenimlerini aktardı. Prof. Dr. Demirli, söyleşisini tasavvuf alimi Yunus Emre’nin şiirinden “Şu şarın sultanı var, cümleye ihsanı var./ Sultan ile bilişen, yok iken vara benzer.” dizeleriyle bitirdi.

Söyleşinin, izleyenlerin sorularıyla devam eden bölümünde Vali Çeber, Prof. Dr. Ekrem Demirli’nin Rize’de yetişen önemli bilim insanlarından olduğunu belirterek, “Tarihimiz aktarılırken daha çok savaşlardan, siyasi olaylardan bahisle yazılıyor, aktarılıyor. Tarih insani boyutuyla ele alındığında daha çok anlam kazanıyor ve tamamlanıyor. İslam Tarihine bakıldığında kapılar kılıçla açılmış olsa da esas vuruş; kalemle, âlimlerle, İslam tasavvufu ile sağlanmıştır. Sizi dinlerken sevdiğim bir kitabı okur gibi dinledim. Keyifli söyleşiniz için teşekkür ederim, seneye de kitap fuarımızda sizi görmek isteriz.” dedi.

Söyleşi Vali Çeber ile Gençlik ve Spor Eski Bakanı Osman Aşkın Bak'ın Prof. Dr. Ekrem Demirli’ye hediye vermesinin ardından kitapların imzalanması ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI