ULAKBİM Üniversitelerin Performans Göstergelerini Açıkladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, kuruluşunun henüz 14’üncü yılında olmasına rağmen ulusal ve uluslararası düzeyde adından söz ettirmeye devam ediyor.

EĞİTİM 17.09.2020 10:52:35 22 0
ULAKBİM Üniversitelerin Performans Göstergelerini Açıkladı

Basın Yayım Enformasyon Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda ;Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, kuruluşunun henüz 14’üncü yılında olmasına rağmen ulusal ve uluslararası düzeyde adından söz ettirmeye devam ediyor.denildi.

Yükseköğretimde farklı kriterlere göre yapılan çeşitli değerlendirmelerde öne çıkan ve önemli başarılar elde eden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) tarafından yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayısı sıralamasında, ülkemizdeki 217 üniversite arasında 46’ncı sırada yer almaktadır.açıklamalrına yer verilen bilgilendirmede,şu ifadelere yer aldı.

Fiziki altyapı açısından eksiklerini hızlı bir şekilde tamamlayan RTEÜ, yeni dönemde hedeflerini, kalite, akreditasyon ve uluslararasılaşma olarak belirlemiştir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, çeşitli derecelendirme ve değerlendirme kuruluşlarının farklı kriterlere göre yaptığı analizlerde üst basamaklarda yer alıyor. Bu başarılar, kalite, akreditasyon ve uluslararasılaşma çalışmalarının doğru bir ilerleyiş içerisinde olduğunu göstermesi açısından da önem arz ediyor.

Bilişim altyapılarını ve bilgi teknolojilerini kullanarak araştırmalara temel olacak bilgi kaynaklarını oluşturan TUBİTAK ULAKBİM, farklı kategorilere göre üniversitelere ait verileri derleyerek üniversitelerin 2019 yılı performans göstergelerini açıkladı. Türkiye’den 217 üniversitenin yer aldığı bibliyometrik analizde RTEÜ, akademik bağlamda önemli başarılara imza attı. Uluslararası Web Of Science (WOS) atıf sayısı verilerine göre 74’üncü basamakta yer alan RTEÜ, 2018-2019 dönemine ait 481 Uluslararası WOS Yayın Sayısına göre ise 65’inci sırada bulunmaktadır. Tüm yıllarda yayımladığı Türkiye Dergileri Atıf Dizinindeki (TR Dizin) 1.259 yayın ile 54’üncü sırada olan RTEÜ, bu dergilerdeki atıf sayılarına göre 55’inci, TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayısı sıralamasında ise 46’ncı basamakta yer almaktadır.

Öte yandan 2018-2019 döneminde RTEÜ’nin DergiPark’ta yer alan yayın sayısı 597, editörlük yapan araştırmacı sayısı 13, hakemlik yapan araştırmacı sayısı ise 150 olarak açıklandı. Aynı dönemde RTEÜ’den 181 akademisyen Uluslararası Bilimsel Yayınlar Teşviki almıştır.

ULAKBİM, üniversitelerdeki araştırmacıların ulusal ve uluslararası dergilerdeki yayın ve atıf sayıları, TÜBİTAK destekli proje sayıları, DergiPark’ta editörlük ve hakemlik yapan araştırmacı sayıları gibi birçok veriyle, üniversitelerin yayın güçlerine ilişkin bilgileri kamuoyuyla paylaşıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı