Tören Düzenlendi

Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 175. yıl dönümü dolayısıyla RTEÜ Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından tören düzenlendi. Program çerçevesinde konferanslar da gerçekleştirildi.

EĞİTİM 14.01.2021 11:19:00 36 0
Tören Düzenlendi

RTEÜ Ziraat Fakültesi tarafından çevrim içi olarak düzenlenen etkinliğe, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat PALİÇ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali BİLGİN, Prof. Dr. Adnan YILMAZ ile Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa AKBULUT, tarım sektörünün tüm kesimlerinden katılımcılar ile akademik personeli ve öğrenciler katıldı.   

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa AKBULUT, Tarımsal Eğitimin tarihi, Ziraat Fakültesinin gelişimi ve bölgeye katkı sağlamak üzere yapılan çalışmalar ile ilgili açılış konuşması ve sunum yaptı.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat PALİÇ konuşmasında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Çaykur Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ilimiz ve bölgemiz üreticilerine tarım sektöründe faydalı olmak için çalıştıklarını ve yapılan çalışmalara da destek verdiklerini ifade etti.

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM konuşmasında, çayın ve Çaykur’un tarihçesi hakkında bilgi vererek, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile işbirliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Çay sektörüne katkı yapan tüm çalışanların destekçisi olduklarını ifade ederek, tüp paydaşların Tarımsal Öğretimin 175. yıl dönümünü kutladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN konuşmasında,  tarımın, insanoğlunun yerleşik hayata geçtiği tarih kadar eski olduğunu hatırlatarak, tarım konusunda toplumların bilinçlendiğini, tarımı zaman içerisinde bilimsel bir alan olarak gördüğünü söyledi. Özellikle, içerisinden geçtiğimiz Covid 19 salgını sürecinde tarımsal üretime, üretim kaynaklarına daha fazla önem verildiğinin altını çizen Rektörümüz, tarımın artık milli savunma sanayisi kadar stratejik bir konumda olduğunu, geleceği öngörerek bu çerçevede hareket etmemiz gerektiğini belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak, tarım konusunda Pazar Meslek Yüksekokulunda ön lisans, Ziraat Fakültesinde lisans, Fen Bilimleri Enstitümüz bünyesinde lisansüstü eğitim verildiğini ifade eden Üniversite Rektörü, Bölgemizdeki üreticilerin ve sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak başta ihtisaslaşma konumuz olan çay olmak üzere birçok meyve, sebze ve süs bitkileri alanında çeşitli araştırma çalışmaları ve bunun yanında üretim çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Üniversite olarak bölgemizin temel tarımsal ürünlerini öncelikli araştırma konusu belirlediklerini kaydetti.

Üniversitenin 2018 yılında YÖK ve Cumhurbaşkanlığı tarafından birlikte yürütülen “ Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında seçildiğini ve ihtisaslaşma alanının “Çay” olarak belirlendiğini hatırlatan Rektörümüz, başta ÇAYKUR olmak üzere sektörün diğer paydaşlarıyla farklı çalışmalar yaptıklarını, ilimizin ve bölgemizin en önemli ticari ürünü olan çay konusuna katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Rektör Karaman,konuşmasını, düzenlenen programın tarımın gelişmesi konusuna katkı sunması temennisi ile tamamladı.

Protokol konuşmaları sonrasında Konferans etkinliğine geçildi.

Konferansta Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih KAFKAS tarafından “Bitki Islahı ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO)” başlıklı sunum yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çay ve Çay Ürünleri Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Keziban YAZICI tarafından “Küresel Isınma Tehdidi Altında Sürdürülebilir Çay Tarımı” başlıklı sunum yapıldı.  


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı