THY Genel Müdürü Bilal Ekşi RTEÜ'de Söyleşi Gerçekleştirdi

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi Üniversitemizde Söyleşi Gerçekleştirdi

EĞİTİM 21.03.2019 08:31:24 40 0
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi RTEÜ

RTEÜ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda “Türkiye’nin Gelişen Yüzü THY” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal EKŞİ katıldı.

Program başlamadan önce THY Genel Müdürü Bilal EKŞİ, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ı makamında ziyaret etti. Ardından Üniversitenin anı defterini imzaladı.

THY reklam filmi ile başlayan söyleşide EKŞİ, THY’nin tarihi ve faaliyetlerinden bahsetti.

Öncelikli hayalimizin ve hedefimizin memleketimize, insanlığa iyi bir birey olmak olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan EKŞİ, “İşimizi elimizden geldiğinin bir fazlasıyla yapmanın gayreti içinde olmamız, aşkla yapmamız lazım. Ülkemiz için dertlenmemiz lazım. Dertlenen kişi büyüyerek gelişir.” dedi.

EKŞİ, üniversiteden mezun olmanın tek başına anlam ifade etmediğini söyleyerek, “Kendinizi yetiştirin. Derslerinizi üzerine kendinizden bir şeyler katarak çalışın, yabancı dil öğrenin özellikle İngilizceyi iyi derecede öğrenin. Bitirme projelerinize gereken önem ve hassasiyeti gösterin.” diye konuştu.

THY’nin tarihi gelişiminden bahseden EKŞİ, “THY 2013’ten 2018 yılına kadar sürekli bir yükseliş gösterdi. 2016 yılında hain darbe girişimi yaşandığında zarar etti. Onun dışında sürekli kâr etti.” dedi.

EKŞİ, THY’nin logosunun anlamını şöyle açıkladı: “Logomuzda bulunan martı en yükseğe uçabilen kuştur. İleride globalleşeceğine işaret ediyordu. Bizim ‘THY yüksekten uçuyor’, ‘Bütün dünya kanatlarımızın altında’ sloganlarımız da logomuzla bu anlamda bütünleşiyor.”

THY’nin dünyada kimsenin gitmediği yerlere seferleri olduğunu ifade eden EKŞİ, “Dünyada en çok ülkeye uçan hava yoluyuz. Büyükelçiliğimizin olmadığı yerlere bile sefer düzenliyoruz. Dünya nüfusunun neredeyse yüzde seksenine ulaşıyoruz. Afrika’da yine en çok ülkeye uçan hava yoluna sahibiz. Türkiye Afrika’nın dünyaya bağlantı noktası haline geldi.” diye konuştu.

EKŞİ, THY’nin sadece yolcu taşımadığını kültür, turizm ve iş taşıdığını belirtti.

2018 yılı THY istatistiklerinden bahseden EKŞİ, “2003’ten bu yana uçak filomuz 5 kat büyüdü. Bu anlamda dünyada onuncu büyük hava yoluyuz. Yirmi kargo uçağımızla 85 kargo uçağı uçuş noktamızla dünyada beşinci, Avrupa’da ikinci sıradayız.” dedi.

Türk Hava Yolları’nda pilot, kabin memuru ve uçak teknisyeni olmak için hangi kriterlere sahip olmak gerektiğini de aktaran EKŞİ, öğrencilere kitap okuyun, şiir ezberleyin tavsiyesinde bulunarak sözlerini tamamladı.

Soru cevap kısmı ile devam eden programda Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN günün anısına THY Genel Müdürü Bilal EKŞİ’ye şilt, Bilal EKŞİ de Rektörümüze hediye takdim etti.

  1. toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Programa, Rize Valisi Kemal ÇEBER, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, İl Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan DEDEBAĞI, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ERDOĞAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali BİLGİN, Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR, Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER, dekanlar, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Protokol heyeti, programdan sonra Üniversitenin Su Ürünleri Müzesi'ni ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI