TAŞERON İŞÇİLERE YENİ HAKLAR

KIDEM TAZMİNATI HAKKI GELİYOR.

EĞİTİM 3.10.2013 10:45:45 15 0
TAŞERON İŞÇİLERE YENİ HAKLAR




Bakan Çelik, Çalışma Meclisi'ne götüreceği dosyayı açıkladı Bakan Faruk Çelik, çalışma meclisi'ne götüreceği dosyayı anlattı. Çelik, 'Kamuda işçileri üç statüye ayıracağız. Taşeron yerine asıl işçi olacaklar. Kıdem Tazminatı Fonu'ndan korkmayın, sadece yeni işe girenler için geçerli olacak' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 9 yıl aradan sonra bugün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak Çalışma Meclisi'ne götüreceği dosyayı, anlattı. Çelik, taşeron işçiler konusunda kamunun yanlış politika izlediğini belirterek, 'Asıl işçi ihtiyacını belirleyeceğiz ve bunların taşeron olmasını önleyeceğiz. Kıdem tazminatı fonu korkulduğu gibi değil, fon taşeron işçiler ve yeni işe girenler için geçerli olacak' dedi.



TAŞERON DA BAŞLAYACAK

Kıdem tazminatı fonuna geçişte hükümet ısrarlı gözüküyor. Özellikle yeni çıkarılması planlanan taşeron yasasında taşeron işçilerinin kıdem tazminatı uygulamasının fon şeklinde düzenlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu noktada taşeron işçilerin zaten kıdem tazminatı hakkından yararlanamadıkları görüşleri ön plana çıkıyor. Ancak ortada bir sorun varken bu sorunu çözmek adına kıdem tazminatı fonunun düzenlenmesi akla yatkın bir gerekçe değil. Yani zaten taşeronda çalışanlar kıdem tazminatı alamıyorlardı, o zaman kıdem tazminatını fona devredelim bari daha az da olsa kıdem tazminatı alabilsinler demek çözüm değil.

GENİŞLEMESİ BEKLENİYOR

Kıdem tazminatı konusunda ortaya atılan ilk taslakta 1 yıllık kıdem için ödenecek brüt ücret 13 gün olarak belirlenmişti, şimdi bu sürenin 20 güne çıkarılacağı konuşuluyor. Bu da gösteriyor ki, taslağın eksik yönleri ve işçi tarafının itiraz ettiği bazı noktalar revize edilerek taşeron işçiler için başlatılacak fon uygulaması, tüm işçilere genişletilecek. Dolayısıyla kıdem tazminatında çok önemli değişimlere ve yeni döneme hazır olmak gerekiyor. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI