Tam 83 basamaklı merdiven boyattılar!

Gençler arasında en çok ilgiyi 80 yaşındaki yaşlı bayan çekti.

EĞİTİM 5.09.2013 19:23:23 15 0
Tam 83 basamaklı merdiven boyattılar!




Artvin-Merkez’de “Demokrasi Merdiveni”Bir Fırça Da Sen Sür, Barışın Sembolü Olan Gökkuşağı Yapalım!” sloganıyla merdivenlerin basamak ön yüzleri boyandı. Bazı illerde yapılan merdiven boyama etkinliklerine destek için Artvin Merkez’de Cumhuriyet Caddesi’nden Sabit Osman Caddesi’ne çıkan 83 basamaklı merdiven gönüllü gençler tarafından boyandı.


ARTVİN’DE SAVAŞSIZ BİR DÜNYA İÇİN MERDİVENLER GÖKKUŞAĞINA BOYANDI

Gençler arasında ise en çok ilgiyi 80 yaşındaki Aysel Cebeci çekti. Artvin’de en çok kitap okuyanlar arasında yer alan Cebeci, eline boya fırçasını alarak demokrasi merdivenini boyadı. Aysel Cebeci; yaptığı açıklamada;
“Barış içinde yaşamak herkesin hakkıdır. Bunun için demokrasi olmazsa olmazdır. Demokrasi, insanoğlunun bulduğu en medeni yönetim şeklidir. Yeter ki gerçek demokrasi yeryüzüne yerleştirilebilsin. O zaman barış denen beyaz güvercin kendiliğinden başımıza konar. İnsanoğlu ne çekiyorsa cehaletinden çekiyor. Okumuyor, araştırmıyor. Dünyanın en güzel renkleri gökkuşağındadır. Neden bilir misiniz? Onlar bir arada oldukları için. Siz hiç tek renkli gökkuşağı gördünüz mü? Bu gece Artvinli gençler gökkuşağını Artvin’e indirmişler. Keşke bütün dünyaya inse…” dedi.

DÜNYA BARIŞI İÇİN TÜM DÜNYANIN GERÇEK DEMOKRASİYİ HAYATA GEÇİRMESİ GEREKİYOR!

Coğrafi yapısı nedeniyle aynı zamanda merdivenler şehri olan Artvin’de yapılan bu etkinliği değerlendiren Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, gökkuşağının barış simgesi olduğunu, savaşsız bir dünya için gerçek manada tüm dünyanın demokrasiyi hayata geçirmekle mümkün olabileceğinin altını çizerek; “Gökkuşağı nedir? Neyi sembolize eder? Önce bunun cevabını vermek gerekiyor. Yapılan araştırmalarda 3 bin 500 yıllık insanlık tarihinde yani yazının icadından sonraki bölümde sadece 230 yıl savaş olmamış. Bunun dışında insanoğlu 3 bin 270 yıldır savaşıyor ve birbirini öldürüyor. Bu savaşlarda 250 milyon insanın öldüğü belirtiliyor. Yani insanlar birbirlerini öldürmüşler!..

Oysa gökkuşağındaki renkler hiçbir zaman birbirleriyle kavga etmiyorlar. Hiç bir renk üstünlük taslamıyor. Bütün renkler birbirlerinin tamamlayıcısı olduğunun farkındaki ne zaman ortaya çıksalar hep birlikte aynı güzellikte, ahenk ve uyumla çıkıyorlar. Dünya Barış Günü’nde böyle bir etkinlik yapıldı. Biz de Artvin Belediyesi olarak bu güzel etkinliğe dahil olduk. Gönüllü gençler boyamayı gerçekleştirdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum.


HERKESİN KARŞISINDAKİ KİŞİYE VE FİKİRLERİNE SAYGI DUYMASI GEREKİR

Özetle şunu söylemek istiyorum: Herkesin karşındaki kişiye ve fikirlerine saygı duyması gerekir. İnsanlar farklı düşünebilirler. Farklı kültür ve anlayışlara sahip olabilirler. Giysileri farklı, yaşam tarzları farklı olabilir. Ama nihayetinde insan yüce bir varlıktır. Bence Allah’ın yarattığını, Allah’ın farklı fikirlerde yarattığı insanları kul değiştirmeye kalkmamalıdır. Kimse kimseye benzemek zorunda değil. Bir ormanda çeşitli ağaçlar yaşar. Çalısı, dikeni, kavağı, köknarı, çamı, meşesi, gürgeni. Bunların toplamına orman deniyor. Eğer insan isek birlikte yaşamak zorundayız. İşte en güzel sembol de gökkuşağıdır.


SURİYE VE MISIR’DAKİ SAVAŞLARIN SON BULMASINI DİLİYORUM.
Bu vesileyle ben Suriye’de Mısır’da ve dünyada yaşanan savaşların bir an önce bitmesini istiyorum. Bu savaşları asla halk çıkarmıyor. Bu savaşlardan beslenen odaklar var.

Biz savaşın değil, barışın tarafında olmalıyız. Kışkırtan, sabote eden değil, barış için aracı olmalıyız. Dünyada hiçbir şey bir candan daha değerli değildir. “1 Eylül Dünya Barış Günü” haftası içindeyiz. Bu vesileyle diyorum ki; savaşsız, kavgasız bir dünya için hepimize görevler düşüyor. İşte size masum, ancak çok anlamlı bir etkinlik.”dedi.

Gençler merdivenleri boyarken civardaki esnafta gençlere çay ikram ederek destek verdi. Yaklaşık bir buçuk saat süren boyama etkinliğinin ardından gençler etrafı temizleyerek, boya kutularını, fırçaları alarak sessizce evlerine dağıldılar.


HABER: SAMİ ÖZÇELİK/08 HABER
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI