Süleyman Basa'ya yeni görev

Kurucu Genel Başkanımız Nizamettin BİLİCİ’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi.

EĞİTİM 16.03.2014 08:30:03 33 1
Süleyman Basa
Ali Rıza Köroğlu(Ankara)
      İnternet Medya ve Bilişim alanında faaliyet gösteren dernekleri bir çatı altında toplamayı hedefleyen ve yaptığı çalışmalarla alanında otorite haline gelen(İMEF) İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu 2. Olağan Genel Kurulunu Ankara’da Başkent Öğretmenevindeyapıldı.

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) Başkan Vekili ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Tahsin FENDOĞLU Genel Kurulda yaptığı konuşmadaİnternet Medyasının önemine vurgu yaptı. FENDOĞLU, “Kişinin kendisinin ürettiği içeriği, yayınladığı ve paylaştığı her türlü platformun genel adı olan sosyal medyanın geleneksel medyadan en büyük farkı, karşılıklı bir iletişimin söz konusu olmasıdır. Televizyonda bir haber izlediğinizde ya da gazetenizi okurken, siz o bilgiyi alırsınız ancak konuyla ilgili şahsi yorumunuzu en fazla çevrenizdekilere sözel olarak aktarabilirsiniz. Oysa kendi blogunuzda ya da üyesi olduğunuz her an telefonunuzdan bağlandığınız sosyal ağ ile o an edindiğiniz ilginç bilgiyi binlerce kullanıcıya aynı anda ulaştırabilirsiniz. Burada İnternet Medyasının önemi ortaya çıkmaktadır. İMEF bu alanda çok ciddi çalışmalar yapmaktadır.” Dedi.

Türkiye’nin değişik illerinden 100’ün üzerinde delegenin katıldığı İMEF Genel Kurulunda, Genel Başkanlığa Dr. Süleyman BASA seçildi. Divan Başkanlığını EPDK Danışmanı Muhammet MADEN’in yaptığı Genel kuruldaİMEF’in yeni Yönetim Kurulu Üyelikleri ise Nizamettin BİLİCİ, Abdullah TÜRKER, Ali Rıza KÖROĞLU, Şenol AYDIN, Baykal YAYLI, Rana İSLAM DEĞİRMENCİ, Latif MEMİŞ, Bahtiyar KAHVECİ, İlhan KILIÇ ve Özgür ERALP’tenoluştu.

Genel Başkanlık için tekrar aday olmayan İMEF’in kurucu Genel Başkanı Nizamettin BİLİCİ genel kurulda yaptığı konuşmasında; İMEF olarak, İnternet Editörlüğü, Teknoloji Işığında Yeni Anayasa Çalışması, ders kitabı çalışmaları, İnternet ve Yeni Medya Konferansı, İnternet Pazarlama Terimleri Sözlüğü, Uluslararası Bilişim Olimpiyatlarına verilen katkılar, Siber Güvenlik İnsiyatifi, Türk Dünyası Medya Buluşması, Uluslararası Türk Medyası Platformu gibi çok geniş bir alanda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. BİLİCİ, “Çağımızın internet-medya-bilişim teknolojileri ile yeniden şekillenen insan ve insan-toplum diyaloğunda karşımıza çıkan temel sorunları, ancak insan noktasında iletişim ve diyaloğa önem veren İMEF çatısı altındaki, farkındalık oluşturan projeler ve toplum hizmeti çalışmaları çözebilir.Daha önce yasada yer alan teknik ve hukuki boşluğu giderme noktasında yeni internet yasası başarılı gibi görünmektedir. Bununla beraber yasada birçok boşluk bulunmakta, uygulama konusunda tereddütler oluşturmaktadır. Özel hayatın gizliliği konusunda hassas olmayan internet kültürümüz birçok ihlali normal gibi uygulamakta sakınca görmemektedir. Bu durum pek çok kişi ve kurumun zarar görmesine sebep olmaktadır. Gerek suç sahibine ulaşmak gerekse içerik çıkarma talebinin yerine getirilmesi çoğu zaman mümkün olamamaktadır. Tasarıda yer alan 2 konunun ivedilikle değiştirilmesi de önemli bir adımdır. Özellikle trafik bilgilerinin mahkeme kararı olmadan alınabiliyor olması tasarının en problemli konularından idi. Ancak yürütme, bu konunun yanlışlığını fark ederek trafik bilgilerinin istenmesini mahkeme kararına bağladı.' Dedi.
İMEF Genel Başkanlığına seçilen Dr. Süleyman BASA ise genel kurulda yaptığı teşekkür konuşmasında, İnternet Medyası ve Bilişimin önemine değinerek, engelli vatandaşlarımızın İnternet Medya ve Bilişim sektörü altında istihdamına olanak sağlanması çalışmalarına ağırlık vereceklerine vurgu yaptı. BASA, “İMEF kuruluşunda itibaren çok güzel çalışmaların içerisinde yer almıştır. Bundan sonra da ekip olarak bu güzel çalışmaları devam ettireceğiz. Kurucu Genel Başkanımız Nizamettin BİLİCİ’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi.
  

Anahtar Kelimeler:
NİZAMETTİN HAZIR
16.03.2014 19:43:29
kardeşi̇mi̇z dr süleyman basayı candan kutlarım. başarılar dilerim.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI