STK LAR RTEÜ VEKİLİNİ ZİYARET ETTİLER!

REKTÖR VEKİLİ KARAMAN İHTİYAÇLARINI STK LARA BİLDİRDİ!

EĞİTİM 18.09.2013 18:53:53 16 0
STK LAR RTEÜ VEKİLİNİ ZİYARET ETTİLER!




Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rize’deki bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi.


Üniversitenin Sosyal Tesisleri’ndeki programda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nebi GÜMÜŞ, Prof. Dr. Hasan EFE ile Prof. Dr. İstiklâl Yaşar VURAL da hazır bulundu.


Özgeçmişi hakkında katılımcıları kısaca bilgilendiren Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, yönetim kadrosunda yaşanan değişim süreci sonrasında gelinen noktada ise bütün istek ve gayretlerinin, Üniversitede huzurlu ve rahat bir çalışma ortamının oluşturulması olduğunu kaydetti.

Rize’nin en önemli değerlerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi hakkında medyada zaman zaman yanlış bilgilerin yer aldığını kaydederek bu olumsuz durumun yaşanmaması için herkese görev düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN: “Üniversiteyi her türlü günlük siyasi tartışmaların uzağında tutmak gerektiği inancındayım. Hangi siyasi görüşten, gruptan, düşünceden olursa olsun, Üniversite dediğimiz zaman bu şehrin bütün insanlarının bugün olduğu gibi bundan sonra da birleşmesi lazım. Üniversitemizin kalkınması için her insanın taşın altına elini taşın altına koyması gerekir.” dedi.


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin mevcut yapısı, yatırımları ve devam eden kamulaştırma çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ayrıca, sosyal alan ve lojman yetersizliğinin de çözümüne yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Alan yetersizliği nedeniyle Üniversitenin 6 farklı bölgede yerleşkesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, gerek ekonomik, gerek yönetim, gerekse işgücü yönünden problem olan parçalı kampüsü 2 ana kampüs altında birleştireceklerini kaydetti.

2013-2014 akademik yılını baz alarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin tercih edilme oranı hakkında da bilgiler aktaran Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, lisans düzeyinde Üniversiteyi tercih edenlerin sayısının, ön lisans düzeyindekilerden fazla olduğunu ancak bu olumlu gelişmenin yanında yüksekokulların tercih edilme oranının genel ortalamayı düşürmesi nedeniyle lisans düzeyini artırmak gerektiğini ifade etti.

Üniversitedeki yabancı uyruklu öğrenci sayısı ile ilgili de katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN: “Öğrenci potansiyelimizi daha da artırmak istiyoruz. Bu bağlamda mevcut yurt sorununun ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı başlattık.” dedi.


Şehrin lokomotifi konumundaki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin daha da gelişmesine yönelik olarak görüşlerini dile getiren STK temsilcileri,

Üniversiteden, şehrin sorunları ile ilgili proje üretmesini, var olan projeleri geliştirmesini istedi. Üniversiteye destek vermeye devam edeceklerini belirten katılımcılar,

Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ve ekibine başarılar diledi. 
 





Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı