SOSYAL BİLİMLER LİSESİNDEN İL BİRİNCİLİĞİ

SOSYAL BİLİMLER LİSESİNDEN İL BİRİNCİLİĞİ

EĞİTİM 27.02.2019 08:33:57 52 0
SOSYAL BİLİMLER LİSESİNDEN İL BİRİNCİLİĞİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-2019 Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında Gençler Arası ‘Bilgi’ yarışması Artvin Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlendi.

Gençler, Bilgi Yarışmasında bilgilerini sergileme fırsatı buldular. Gençlerin bilgi düzeylerini geliştirmek yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek yarışmalar; grup birinciliği ve Türkiye finali olmak üzere 2 aşamada gerçekleştirilecek. Yarışmaların grup birinciliği yarışmaları; Mart ve Nisan aylarında, Türkiye finalleri ise Mayıs ayında yapılacak. ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’ ‘Kim Bilir’ sloganıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bilgi yarışmasına Lisede okuyan gençlerimiz katıldı. Lise ve üniversite düzeyinde iki farklı kategoride yapılan yarışmada gençlere; Genel Kültür, Tarih (İslam ve Türk Dünya Tarihi), Sanat Tarihi, Edebiyat, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Konular, Görsel Sanatlar, Müzik, Sayısal Mantık ve Spor Kültürü’ konularından seçmeli sorular yöneltildi. Yarışmalarda gençlerin performansını grup finallerinde, Türkiye Finalinde uzman jüriler değerlendirecek.

Türkiye birincisi olan gençler yurt dışı gezisi ile ödüllendirilecek. İl Yarışmasında birinci olan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri; Meryem Unli, Kaan Yılmaztürk ve Duygu Şahin grup finaline katılmaya hak kazandılar. Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Bülent Süner, Müdür Baş Yardımcısı Alim Avcı gençlerimizi tebrik ederek grup finallerinde başarılı olmalarını dilediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI