SİVİL BAYRAMLAŞMA YAPIYOR.

Doğu ve Güneydoğu’da halkın kucaklanması adına önemli adımlar atılıyor.

EĞİTİM 14.10.2013 19:42:42 14 0
SİVİL BAYRAMLAŞMA YAPIYOR.


Hakkâri Valiliğindeki bayramlaşma, şehir meydanına taşındı. Türkiye’de 30 yıldır devam eden sorunların bitirilmesi için başlatılan çözüm süreci devam ederken Doğu ve Güneydoğu’da halkın kucaklanması adına önemli adımlar atılıyor.

Artvin Valiliği görevinden Ramazan Bayramı öncesi yayımlanan Kararname ile Hakkari Valiliğine atanan Necmettin Kalkan, Artvin’de başlattığı Kent Bayramlaşmasını Hakkari’ye taşıdı. Hakkari’de silahların susmasının ardından yapılan bu uygulama uzun yıllar sonra bir ilk olacak.

Zaman gazetesinden Akif Günay haberine göre; yıllardır vatandaşın katılması yasak olan ‘resmî bayramlaşma’ töreni yerine ilk kez geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da sivil bayramlaşma düzenlenmişti.

Bu bayramda ise Hakkâri’de bir ilk yaşanacak. Şehre kısa süre önce atanan Vali Necmettin Kalkan, bugüne kadar ‘güvenlik’ gerekçesiyle valilik ya da öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma töreninin Hakkâri Şehir Meydanı’nda yapılması talimatı verdi.

Valilik bayramlaşmanın dışarıda yapılacağını internet sitesinden duyurdu. ‘Hakkâri Bayramlaşıyor 1. Kent Bayramlaşması’ başlığıyla konulan duyuruda programın 15 Ekim 2013 günü Bulvar Caddesi Şehir Meydanı’nda saat 13.00’te yapılacağı ve halkın davetli olduğu belirtildi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI