Senato Toplantısı Video Konferans Sistemiyle Yapıldı

Senato Toplantısı Video Konferans Sistemiyle Yapıldı

EĞİTİM 13.04.2020 10:37:44 21 0
Senato Toplantısı Video Konferans Sistemiyle Yapıldı

RTEÜ Üniversitesinin 143.Senato Toplantısı COVID-19 salgını dolayısıyla, Rektör Prof.Dr. Hüseyin KARAMAN başkanlığında video konferans sistemiyle gerçekleştirildi.

Toplantıya Üniversite Senato Üyeleri katıldı.
Senato toplantısının açılışında gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Rektör Karaman, Senato Üyelerine bilgilendirme anlamında bir konuşma yaptı.
 Prof.Dr.Hüseyin KARAMAN yapmış olduğu konuşmada, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' bağış kampanyasını hatırlatarak bu anlamlı kampanyaya Üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrosunun imkanları ölçüsünde destek vermesini istedi.
Salgının önlenmesi konusunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak gerekli adımları hızla attıklarını kaydederek söz konusu süreçte esnek ve nöbet değişimi şeklinde çalışma sistemini hayata geçirdiklerini ifade eden Karaman, Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu 'Evde Kalmak', 'Sosyal Mesafeyi Korumak' ve 'Hijyen' kuralına ve çağrısına mutlaka riayet edilmesi gerektiğini söyledi.
Salgına karşı tedbirlerin artırılarak titizlikle yürütüldüğünü belirten Rektörümüz, hasta başvurularının sıklıkla yaşandığı bu süreçte hızlı sonuç almanın da büyük önem taşıdığını vurguladı.Hızlı testin ilimize geldiğini,gerek hızlı test olanağı gerekse alınan ciddi önlemlerle pozitif vaka sayısında belirgin oranda bir gerileme yaşandığını dile getiren Rektör 
Prof.Dr. Hüseyin KARAMAN:'Hızlı testler Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanemizde uygulanıyor. İlimizin yanında Artvin ve Ardahan'ın da testlerini biz yapıyoruz.Özellikle böylesine hassas bir dönemde bir yandan ilimiz bir yandan da bölgemiz insanına yetişmek bizim açımızdan oldukça gurur ve mutluluk verici bir gelişme. Üniversitemiz Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan hekim ve sağlık çalışanları başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.'dedi.
Karaman, Üniversite tarafından başarıyla sürdürülen uzaktan eğitim süreci ile ilgili olarak araştırmacıların takdirle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini takip ettiklerini ifade ederek bu süreçte büyük emek sarf eden ilgili birimlere teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı