Sağlıkçılara Eğitim Verildi.

Rize'de sağlık çalışanlarına üreme sağlığı eğitimi veriliyor.

EĞİTİM 2.01.2014 19:24:24 5 0
Sağlıkçılara Eğitim Verildi.

Rize'de cinsel sağlık ve üreme sağlığı hizmetlerinin kalitesi, sunulabilirliği, erişilebilirliği ve kullanımını artırmak için sağlık personeline üreme sağlığı eğitimi veriliyor.


Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, Rize'de 2006 yılından itibaren anne ve Bebek sağlığı konularında sağlık personelinin bilgi ve becerilerinin gelişmesini sağlayan eğitimlerin kesintisiz devam ettiğini ve bugüne kadar 108 eğitim programının başarıyla tamamlandığını söyledi.



Bugüne kadar yapılan eğitimlere 46 doktor, 137 ebe, 65 hemşire ve 22 sağlık memurunun, eğitim programını başarıyla tamamladığını belirten Özşahin, 'Eğitimler sağlık personelinin standart ve nitelikli sağlık hizmeti sunmasını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Hedefimiz anne ve Bebek ölümlerinin azaltılmasında, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinde çok önemli bir adım olan üreme sağlığı eğitimlerinin kesintisiz sürmesi, sahada çalışan tüm sağlık personelimizin bu eğitimleri almış olmasıdır' dedi.Eğitim sorumlusu Selma Altay ise üreme sağlığı eğitimleriyle verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttığını ifade ederek, 'İnteraktif bir eğitim programı olması nedeniyle eğitim sonrası uygulamada katılımcılar tarafından daha verimli bir şekilde sağlık hizmeti sunulmaktadır. Anne ve bebekler sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınması gereken iki önemli grubu oluşturmaktadır. Anne ve Bebek ölümlerinin önlenmesinde nitelikli hizmet sunumunun sağlanması önemli yer tutmaktadır' diye konuştu.



 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı