RTEÜ’nün Proje Başarısı Artarak Devam Ediyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projelere göre değerlendirmeye alınan 181 üniversite arasında 37. sırada yer alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Üniversit

EĞİTİM 5.05.2016 12:55:44 18 0
RTEÜ’nün Proje Başarısı Artarak Devam Ediyor
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Üniversitelerin Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek için lisans öğreniminde yapacakları araştırma projelerine destek veren 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2015 yılı 2. dönem başvuru sonuçlarını açıkladı.

Buna göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, TÜBİTAK'ın diğer proje çeşitlerinde olduğu gibi 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında da büyük bir başarıya imza attı.

TÜBİTAK tarafından 2015 yılı 2. Dönemde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 6 projesi kabul edilerek desteklendi. Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Üniversitelerden Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversiteleri’nin 7 şer projesi kabul edilirken bölgedeki diğer üniversitelerin listede yer almadığı görüldü.

Türkiye genelinde ise köklü üniversitelerden Ege Üniversitesi 30, Gazi Üniversitesi 15, İstanbul Üniversitesi 11, Sakarya Üniversitesi 9, Ankara Üniversitesi 4, Hacettepe Üniversitesi 3, Atatürk Üniversite'sinin ise 1 projesi desteklendi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI