RTEÜ'den Yaşlılara özel ziyaret

RTEÜ Öğrencileri, Huzurevi Sakinlerini Ziyaret Etti

EĞİTİM 18.03.2014 16:00:54 22 0
RTEÜ
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakımı Bölümü Öğrencileri, içinde bulunduğumuz 18-24 Mart ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ münasebetiyle Rize Fındıklı Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hilal PEKMEZCİ, Öğr. Gör. Burcu GENÇ KÖSE ve Meslek Yüksekokulu Sekreteri Nurcan SARIMEHMET öncülüğünde gerçekleştirilen bu anlamlı ve unutulmaz ziyarette öğrenciler, merkezde kalan yaşlılarla hem sohbet ettiler hem de huzurevi sakinlerinin gönüllerini aldılar.
Ziyaretten büyük memnuniyet duyan koca çınarlar, kendileri ile yakından ilgilenen gençlerle hayat tecrübelerini paylaştılar. Ayrıca, gençlere ‘Sağlığınızın kıymetini bilin’ tavsiyesinde bulundular.
Derslerinde öğrendikleri teorik bilgileri merkezde uygulama şansına sahip olan öğrenciler: “Büyüklerimizin yanında olmak bizi mutlu ediyor. Bir yandan da mesleğimizin inceliklerini öğreniyoruz.” şeklinde konuştular.
Eğitim öğretim süresince her dönem haftanın bir günü staj yaptıkları bu kurumda yaşlı bireylere beslenme, genel vücut temizliği, hareket gibi bakım hizmetlerinde bulunan öğrenciler aynı zamanda pansuman, yara bakımı, sonda bakımı vb. tıbbi müdahalelerde de bulunuyor. Yaşlı Bakımı Bölümü Öğrencileri ayrıca, tansiyon, ateş, nabız, solunum gibi günlük sağlık göstergelerinin kontrolünü yaparken, huzurevi sakinlerinin sosyal yönden desteklenmeleri ve özgüvenlerini kazanmaları için uğraş terapi programları da uyguluyor.
 



Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı