RTEÜ'den burs imkanı

Recep tayyip erdoğan üniversitesi başarılı öğrencileri bünyesine çekebilmek için öğrencilere rize’yi tercih etmeleri karşılığında burs teklif ediyor

EĞİTİM 5.07.2014 17:55:46 40 0
RTEÜ
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı başarılı öğrencilere üniversitelerini tercih etmeleri halinde burs teklif ediyor.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Öğrencilerin başarı durumlarına göre ödenecek burs oranı 300 TL’ile bin 500 TL arasında değişiyor. Konuyla ilgili olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’ndan yapılan açıklamada burs oranları şu şekilde:

'İlk 6 bine giren Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine, ilk 15 bine giren Mühendislik Fakültesi öğrencilerine aylık bin 500 TL. İlk 5 bine giren Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümü öğrencilerine aylık bin TL. İlk 9 bine giren Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine öğrencilerine aylık bin TL. İlk 20 bine giren İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencilerine aylık bin TL. İlk 25 bine giren Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine aylık bin TL. İlk 50 bine giren Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, Su Ürünleri Fakültesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri
Fakültesi öğrencilerine aylık bin TL.'

Öte yandan başarı şartını yerine getirmemekle birlikte Lisans programlarından kontenjanı 50 ve daha az olanlarda ilk 1'e, 51-99 arası olanlarda ilk 2'ye, 100 ve üzeri olan programlarda ilk 3'e giren öğrencilere aylık 500 TL teşvik bursu verilecek. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI