RTEÜ'DE NELER OLUYOR.

Rektör' yasa dışı iş yapmadık'

EĞİTİM 11.11.2013 20:24:24 15 0
RTEÜ



 Karaman'dan cevap geldi.

RTEÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Üniversite’de Okutman olarak sözleşmeli statüde çalışan Wendy Mary Kasap’ın mobbing uygulandığını öne sürdüğü iddiaları reddetti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Üniversite’de Okutman olarak sözleşmeli statüde çalışan Wendy Mary Kasap’ın iddia ettiği gibi bir yasa dışı işlem yapmadıklarını söyledi.
15 Ağustos 2013’te YÖK tarafından RTEÜ Rektör Vekili olarak atandığını ve 16 Ağustos 2013’te Rektörlük görevine başladığını söyleyen Karaman, “Wendy Mary Kasap isimli bayan, 2011 ve 2012 yıllarında Üniversitemiz bünyesinde sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalışmıştı” dedi.

2013 yılında sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalışması konusunun, 2012 yılının Ekim ayı içerisinde Üniversite Yönetim Kurulunda görüşüldüğünü ve 2013 yılında sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalıştırılmaması yönünde karar alındığını belirten Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin Karaman, bu durumun, 8 Kasım 2012 tarihinde YÖK Başkanlığına bildirildiğini ve 31 Aralık 2012 tarihinde SGK çıkışı yapılarak Üniversite ile ilişiğinin kesildiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Daha sonra, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim görevlisi olarak çalıştırılması gündeme gelmiş ve YÖK Başkanlığının oluru olmadan sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı çalıştırılamadığı için, konu tekrar YÖK’e sorulmuş. YÖK Başkanlığı 12 Temmuz 2013 tarihli yazısında, Wendy Mary Kasap’ın 2013 yılında da sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak Üniversitemiz bünyesinde çalıştırılabileceğini bildirmişti. Bunun üzerine, Eylül ayında Rektörlük tarafından kendisine bir yazı yazılmış ve YÖK’ün ilgili yazısı dolayısıyla 1 Ekim 2013 – 31 Aralık 2013 tarihleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalışabileceği bildirilmiştir.”

Wendy Mary Kasap’ın bu durumu kabul etmeyerek, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren kendisine ücret ödenmesini talep ettiğini ifade eden Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin Karaman, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bunun üzerine, 1 Ocak 2013 tarihi ile 1 Ekim 2013 tarihleri arasında Üniversitemiz ile kendisi arasında herhangi bir sözleşme imzalanmamış olduğu için, bu dönemle ilgili olarak, hukuken bir ödeme yapmamızın mümkün olmadığı, ancak sözleşme yaptığımız tarihten itibaren ödeme yapabileceğimiz bildirilmiştir.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI