RTEÜ’de 5. Rize Tematik Anestezi Sempozyumu Gerçekleştirildi

RTEÜ’de 5. Rize Tematik Anestezi Sempozyumu Gerçekleştirildi

EĞİTİM 11.09.2018 18:22:57 23 0
RTEÜ’de 5. Rize Tematik Anestezi Sempozyumu Gerçekleştirildi

RİZE-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen, 5. Rize Tematik Anestezi Sempozyumu, “Solunum ve Anestezi” ana başlığı altında, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD), Türk Yoğun Bakım Derneği (TYBD), Göğüs, Kalp, Damar, Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği (GKDAYB) ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Karadeniz Şubesi’nin katkıları ile 08-09 Eylül 2018 tarihlerinde, RTEÜ ev sahipliğinde Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sempozyum, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan YILMAZ ve sempozyuma katkısı bulunan dernek başkanlarının açılış konuşmaları ile başladı.

Rektör KARAMAN, yaklaşık yüz elli hekimin katılacağı iki gün sürecek sempozyumun hem bilimsel hem de sosyal ve kültürel boyutu olduğunu söyleyerek, alanında uzman deneyimli hekimler tarafından solunum ve anestezi konularında çalışmalar sunulacağını ifade etti.

Sempozyumun istenen hedefe ulaşması ve katılımcıların Üniversitemiz ve Rize’den memnun ayrılması temennisinde bulunan Rektör KARAMAN, konuşmasını tamamladı.

RTEÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hızır KAZDAL başkanlığında Türkiye’nin önde gelen tıp fakültelerinden 25 konuşmacı ve oturum başkanının yürütmüş olduğu sempozyuma, bölgemiz ve ülke genelinden birçok akademisyen katıldı. Sempozyumda, Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Leyla KAZANCIOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Başar ERDİVANLI da birer sunum gerçekleştirdiler.

İki gün süren sempozyum boyunca ameliyathane ve yoğun bakımlardaki hastalarda “Solunum ve Anestezi' genel temasıyla son güncel vakalar sunumlar ve makaleler tartışıldı. Sempozyumda, RTEÜ Tıp Fakültesi’nden 8 adet olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden araştırmacıların gerçekleştirdiği toplam 31 çalışmanın sözlü bildirisi ile katılımcıların deneyimlerini tecrübeli hocalara sunduğu interaktif bir tartışma ortamı yaratıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI