RTEÜ’de 21. Yüzyılda Gençlik Problemleri ve Çözüm Yolları Paneli

İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Kulübü (İMSAK) tarafından düzenlenen “21. Yüzyılda Gençlik Problemleri ve Çözüm Yolları” konulu panel 14 Ekim 2014 Salı günü saat 15.00′te Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

EĞİTİM 15.10.2014 14:57:37 261 0
RTEÜ’de 21. Yüzyılda Gençlik Problemleri ve Çözüm Yolları Paneli
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yavuz KÖKTAŞ’ın oturum başkanlığında gerçekleşen panelde, Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan AYIK ve RTEÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Psikolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed KIZILGEÇİT konuşma yaptılar.

Panelde kendisine ilk söz verilen Yrd. Doç. Dr. Muhammed KIZILGEÇİT, ilk olarak gençlik döneminin genel özelliklerinden bahsetti. Daha sonra, gençlik döneminin sorunlarına çözüm önerileri konu başlığı altında konuşmasına devam eden Yrd. Doç. Dr. KIZILGEÇİT, gençliğin önerilecek çözümler için bir başlangıç değil, gelişim evreleri açısından pek çok dönemin geride bırakıldığı bir evre olduğunu, dolayısıyla önerilecek çözümlerin gençlik öncesi evreleri de kuşatacak çözümler olması gerektiğini aktardı. Son olarak modern dönemde gençlerin ızdırap duyduğu yalnızlık, umutsuzluk, kaygı, öfke, internet bağımlılığı, bağımlılık vs. gibi problemlerin kaynağında ise“Anlam arayışına cesaret edememe”, “Bir hedef belirleyememe” olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Hasan AYIK ise, yakın tarihte Anadolu gençlerinin yaşadığı fikri değişimleri ve bu kuşakların problemlerini, tecrübe edilen çözümlerin günümüz gençleri için örnekliklerini özetleyerek yaşadığımız dönemde Müslüman şahsiyetine uygun bir genç kuşağın nasıl olması gerektiğini tanımlamaya çalıştı. Bugün gençlerin en çok İslam şuurunu taşıyan, dünya problemleri ile nasıl baş edileceğini öğreten rol modellere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Hasan AYIK: “İslamın güzel ahlakını, samimiyetini yaşamada ve anlatmada hepimize büyük görev düşüyor. “dedi. Edebiyat, şiirle vb. alanlarla yoğrulmayan bir toplumda heyecan ve gayretin olamayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Hasan AYIK; bugünün gençlerinin mutlaka Necip FAZIL, Sezai KARAKOÇ, Mehmet AKİF, Tevfik İLERİ gibi önemli şahsiyetlerin hayat felsefelerinden ve şiirlerinden beslenmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasının son bölümünde ise, gençlerin heyecan ve şevkle ümmet bilincinin oluşması için gayret göstermelerinin gerekli olduğunu aksi taktirde dünya ölçeğinde gerçekleşen büyük problemlerin gençliğimizi heyecansız ve atıl bir hale getireceğinden bahsetti.

Soru cevap bölümü ile devam eden programın sonunda ise panelistlere katkıları dolayısıyla Üniversitemiz şilti takdim edildi. 



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI