RTEÜ VAKFI 10.TOPLANTISINDA ÖNEMLİ KARARLAR

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİNİN 10. TOPLANTISI RİZE’DE YAPILDI

EĞİTİM 8.02.2014 19:30:56 20 0
RTEÜ VAKFI 10.TOPLANTISINDA ÖNEMLİ KARARLAR
 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından yürütülen; yerel ve bölgesel düzeyde sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel sorunları araştırmak ve çözüm önerileri geliştirme faaliyetlerinde, yerel dinamikler çerçevesinde sektörel öneri ve modellemelerde bulunmak, projeler geliştirmek gibi çalışmalara katkı sağlamak amacı ile 22 Şubat 2013 tarihinde kurulan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyetinin 10. toplantısı yapıldı.

          Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Başkanı ve Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında, Vakfa ait merkezde gerçekleştirildi toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanı sıra bir önceki dönem Rize Valisi ve şimdiki İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman ve diğer Vakıf üyeleri katıldı.

          Toplantının açılışında; Rize Üniversitesi Geliştirme Vakfına, Maliye Bakanlığınca tanınan ‘Vergi Muafiyeti’ sayesinde Vakfın çalışmalarının daha da verimli olacağını ifade eden Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Kahraman, Vakıf bünyesinde bir burs komisyonu oluşturulduğunu ve bu komisyon tarafından yapılan çalışmalar sonucu tespit edilen 500 öğrenciye 8 ay müddetle aylık 300 TL burs verileceğini belirtti. Ayrıca Yemendeki Büyükelçiliğimiz ve TİKA tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, Yemende bulundukları şehirlerde başarılı olup Üniversitemizde eğitim görmeyi hak kazanan 24 Yemenli öğrenciye de 12 süreli aylık 500 TL burs imkanı sağlandığını ifade etti. Benzer bir çalışmanın Tunus ile de yürütüldüğüne değinen Kahraman, gelecek yıl Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine Tunus’tan öğrencilerin geleceğini ve bu öğrencilerinde aynı imkanlardan yararlanacağını söyledi.

          Üniversitelerin görevinin sadece bulundukları bölgelere değil, ülke geneline ve hatta tüm insanlığa hizmet etmek olduğunu ifade eden Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Kahraman; “Türkiye’nin maziden gelen bir kültür coğrafyası var. Üniversite olarak biz, bu kültür coğrafyamız içerisinde her sahada hizmet vermek durumundayız. Bu gün üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, ülkelerine döndükleri zaman buradaki kazanımlarını kendi çevrelerine aktaracak ve bu sayede ülkeler arasında yakınlık oluşacaktır” dedi.

          Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin gelişimine ve uluslararası bir kimlik kazanmasına, Vakıf olarak katkı sağlamak amacıyla Vakıf Mütevelli Heyeti toplantılarına belirli aralıklarla devam edileceğini söyledi. 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI