RTEÜ Üniversitesinden Faydalı Model Başarısı

RTEÜ Üniversitesi son yıllarda göstermiş olduğu başarılarına Faydalı Model Tescili ile yenilerini eklemeye devam ediyor.

EĞİTİM 12.01.2021 10:20:57 63 0
RTEÜ Üniversitesinden Faydalı Model Başarısı

Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğünden yapılan açıklamalrda şu ifadelere yer verildi.Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ömer Lütfü ÇORBACI ve Arş. Gör. Türker OĞUZTÜRK yaptıkları ‘Orkide saksısı için bir yenilik.’ başlıklı faydalı model Türk Patent ve Marka Kurumundan tescil aldı.

Buluş, iç mekân bitkisi olan orkidenin içerisinde yetiştirildiği; iki adet konteynerdan oluşan bir orkide saksısı ile ilgilidir.

Ortaya koymuş oldukları bilimsel buluş ve geliştirmiş oldukları yöntem dolayısıyla öğretim üyemizi ve öğretim elemanımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.'

......

Üniversitemiz son yıllarda elde ettiği patent başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Cihan KANTAR, Prof. Dr. Selami ŞAŞMAZ, Doç. Dr. Nimet BALTAŞ, Arş. Gör. Dr. Günay KAYA KANTAR ile Biyoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Şengül Alpay KARAOĞLU tarafından geliştirilen ‘Anti helikobakter etkili ve üreaz enzimi inhibitörü azo boyar madde ve eldesine ilişkin yöntem’ başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumundan patent aldı.

Öğretim üyelerimiz tarafından geliştiren bu buluş, kısaca, daha az miktarda ilaç kullanılarak daha etkili helikobakter pilori tedavisi sağlayan ilaç yapımına imkân sağlayan, üreaz enzimi inhibitörü özelliğine sahip ve anilin türevleri kullanılarak elde edilen azo boyar madde eldesi ile ilgilidir.

Ortaya koymuş oldukları bilimsel buluş ve geliştirmiş oldukları yöntem dolayısıyla öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI