RTEÜ Uluslararası Enerji Kongresi’nde 3.Oldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri, Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde, bu yıl yedincisi gerçekleştirilen Uluslararası Enerji Kongresi çerçe

EĞİTİM 26.11.2014 18:31:59 157 0
RTEÜ Uluslararası Enerji Kongresi’nde 3.Oldu
Yenilenebilir enerji, petrol ve doğalgaz, enerji finansmanı ve yatırımları, enerji güvenliği gibi konuların tartışıldığı kongreye; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ, Çin Enerji Geliştirme Birimi Başkanı Wang BİNGHUA, Mozambik Enerji Bakan Yardımcısı Jaime HİMEDE, Irak Elektrik Bakan Yardımcısı Adil H. Mahdi AL- RAHMENE, Güney Kore Ticareti Sanayi ve Enerji Bakanı Yoon Sang-JİCK’in yanı sıra gerek yurt içinden gerekse yurt dışından enerji sektöründe söz sahibi isimler ve daha önce petrol ve doğalgaz alanında yapılan yarışmada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile birlikte finale kalmaya hak kazanan üniversiteler katıldı.

Kongrenin açılış oturumunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ; kongrenin, geleceğin genç enerji aydınlarının bilgilerini yarıştırmasına olanak sağlaması bakımından da büyük önem taşıdığını kaydederek, iki yılda bir yapılan bu tür etkinliklerin sürdürülebilir olmasını temenni etti.

Uluslararası 7. Enerji Kongresi kapsamında yapılan Genç Aydınlar Yarışması’na; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Atılım Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Batman Üniversitesi katıldı.
Petrol ve doğalgaz alanında yapılan yarışmada ODTÜ birincilik, İTÜ ikincilik, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vagif NEVRUZOĞLU’nun öncülüğündeki Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğrencileri 3.lük elde ettiler.

Gurur ve mutluluğu bir arada yaşayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri, hazırlık aşamasında kendilerine eğitim desteği veren tüm hocalarına teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Bu arada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi daha önce petrol ve doğalgaz alanında yapılan yarışmada, 176 üniversite içerisinde 6.sıraya yerleşmişti.  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı