RTEÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ATİNA'DA RİZE'Yİ TANITTI

Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen 7. Uluslararası Karadeniz Sempozyumu’nda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülçin BİLGİN TURNA, Rize’yi ve Rize'nin turizm öğelerini anlattı.

EĞİTİM 3.11.2014 12:08:41 68 0
RTEÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ATİNA
RTEÜ Öğretim Üyesi Atina’da Rize’yi Tanıttı

Yunanistan-Atina merkezli Karadeniz Çalışmaları Uluslararası Merkezi tarafından ; Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen 7. Uluslararası Karadeniz Sempozyumu’nda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülçin BİLGİN TURNA, Rize’yi ve Rize'nin turizm öğelerini anlattı.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Ülkeleri’nin turizm potansiyeli ve geleceği ile ilgili konuların masaya yatırıldığı sempozyuma, Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Rusya ve Ukrayna’daki üniversitelerden öğretim üyeleri ile Dünya Turizm Örgütü’nün onursal Genel Sekreteri Francesco FRANGİALLİ, çeşitli ülkelerin büyükelçileri ve büyükelçilik görevlileri, Atina Kültür ve Turizm Ataşemiz Aslı GÜNDOĞDU AKSUNGUR ve başta ABD olmak üzere farklı ülkelerin turizm danışmanları katıldı.

RTEÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ATİNA'DA RİZE'Yİ TANITTI

Sempozyumda ülkelerin turizm olanakları, yıl içerisinde bu alanda aldıkları pay ve turizm potansiyelleri anlatıldı. Dünya turizm istatistiklerinin paylaşıldığı programda 2012 yılı verilerine göre Karadeniz Ekonomik İşbirliği Ülkeleri arasında Türkiye’ye gelen turist oranının %31, ülkemizin turizm alanında sahip olduğu gelir oranının ise %39 olduğu belirtildi.
Kısa süre önce, Karadeniz’e sınırı olan ülkeler ve çevre ülkeleriyle Türkiye arasında; siyasi, ekonomik ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak, bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde kurulan Karadeniz Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KAMER) Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülçin BİLGİN TURNA, sempozyumda Rize’deki kültür ve doğa turizmine dikkat çekti.

RTEÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ATİNA'DA RİZE'Yİ TANITTI

Üç gün süren sempozyumun ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülçin BİLGİN TURNA, Atina Büyükelçimiz Kerim URAS ve Büyükelçilik Müsteşarı Barış KALKAVAN’ı ziyaret etti.



Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı