RTEÜ “Mekânda Erişim Bayrak Ödülü” Aldı

“Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yayg?

EĞİTİM 18.05.2018 14:30:15 33 0
RTEÜ “Mekânda Erişim Bayrak Ödülü” Aldı

RİZE-YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ’ın çalıştayda gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından “Engelsiz Üniversite Ödülleri” sahiplerini buldu. 'Öğrenci Dostu Yeni YÖK' olarak, engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler gerçekleştirmiş yükseköğretim kurumlarına 'mekânda erişebilirlik', 'eğitimde erişebilirlik' ve 'sosyo-kültürel faaliyetlerde erişebilirlik' olmak üzere 3 kategoride bayrak ödülleri verildi.

Bu kapsamda, tüm üniversiteler içinde sadece on altı üniversite “Mekânda Erişim Bayrak Ödülü”nü (Turuncu Bayrak) almaya hak kazandı. Bu üniversitelerden biri de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi oldu.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, YÖK tarafından kampüsümüzün engelli erişimine uygun olması dolayısıyla üniversiteye verilen “Turuncu Bayrak”ı göndere çekti.

RTEÜ Rektörü yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu misyon doğrultusunda engelli bireylere elimizden gelen her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Üniversitemiz bünyesinde birçok fakülte, yüksekokul ve birim daha önce engelli erişilebilirlik belgelerini aldılar. 15 Mayıs 2018 tarihinde Yükseköğretim Kurulunda yapılan törenle de Üniversitemize mekânda erişilebilirlik ödülü olan Turuncu Bayrak ödülü verildi. Bu bir teşvik ödülüdür ve tüm personelimizi motive etmiştir, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI