RTEÜ, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ile Akademik İşbirliği İmzaladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

EĞİTİM 10.09.2014 15:54:48 21 0
RTEÜ, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ile Akademik İşbirliği İmzaladı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Birliği'nin davetlisi olarak gittiği Kırgızistan'da, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'ni ziyaret etti ve iki üniversite arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol, öğrenci ve öğretim elemanlarının karşılıklı değişimlerini, alanlarıyla ilgili olarak çalışma yapmalarını, iki üniversitenin birbirine destek vermesini kapsıyor. Rektör Prof. Dr. KARAMAN, imza töreninde yapmış olduğu konuşmada Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'nin dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi ve dostluğun artması noktasında çok önemli bir görevi yerine getirdiğini, üniversitenin bu günlere gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin BALCI da yapmış olduğu konuşmada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile işbirliği yapmış olmaktan son derece memnun olduklarını, üniversitelerinde edebiyat, fen, mühendislik, ilahiyat, iktisadi ve idari bilimler, ziraat ve veteriner fakültesi gibi fakültelerin bulunduğunu, üniversitelerinde şu anda Türkiye'nin değişik üniversitelerinden 60 öğretim üyesinin görev yaptığını, önümüzdeki yıllarda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden de öğretim elemanı almak istediklerini belirtti. İmza töreni iki Rektör'ün karşılıklı iyi niyeti gösteren hediyeleşmeleriyle sona erdi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı