RTEÜ ile Gürcistan Devlet Üniversitesi işbirliği protokolü imzalandı

RTE Üniversitesi ile Gürcistan Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.

EĞİTİM 28.11.2017 09:36:58 92 0
RTEÜ ile Gürcistan Devlet Üniversitesi işbirliği protokolü imzalandı

RTE Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Gürcistan Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. George GAVTADZE ile Rektör Yardımcısı Shalva KİRTADZE, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL ile Prof. Dr. Ali BİLGİN, Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER, Gürcistan Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Aza IPSHİRADZE, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Irine PKHAKADZE, Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Rusudan SAGİNADZE ile Yrd. Doç. Dr. Harun ÇİMKE ve Dış İlişkiler Ofisimiz Personeli Okt. Bekir GÜZEL katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, 'konuk heyeti Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ismini taşıyan Üniversitemizde ve Rize’de ağırlamaktan büyük memnun duyduğunu' söyledi. 4 yıl önce Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesinin 80.kuruluş yıldönümü programına katıldıklarını, gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde Mevlana anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Rektör Karaman, iki ülke üniversitesi arasındaki dostluk ilişkilerinin artarak devam etmesini diledi. Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar olan süreçteki gelişimi, bölümleri, akademik kadrosu ve öğrenci potansiyeli hakkında kısaca bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde bugün itibariyle yaklaşık 500 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü, bunların önemli bir bölümünü de Gürcistan’dan gelen öğrencilerin oluşturduğunu belirtti. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak özellikle Gürcistan, Orta Asya ve Kafkasya’daki üniversitelerle işbirliğini önemsediklerini ifade ederek Türkiye ile Gürcistan’ın tarihi ve kültürel bağı olan iki dost ülke olduğunu, bu dostluğun ve aradaki sıcak ilişkinin artarak devam etmesinde üniversitelerin de ciddi anlamda rol oynadığını söyledi.

Gürcistan Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. George GAVTADZE ise sıcak karşılama ve Üniversitemizde Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümünün açılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu, bu adımların her iki üniversite arasında var olan ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti. Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesinde uzun yıllardır Türkçe öğretildiğini, üniversitelerinde okutulan diller arasında Türkçe’nin önemli yer tuttuğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. George GAVTADZE bu gelişmede Türkiye Cumhuriyeti’nin ve işbirliği içerisinde oldukları üniversitelerin katkısının büyük olduğunu söyledi. Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesinde eğitim gören Iraklı öğrencilerin Türk dili alanında doktora yaptıklarını ve bu durumun kendilerini sevindirdiğini kaydeden Rektör, iki üniversite arasında eğitim başta olmak üzere birçok alanda atılması gereken adım olduğunu ve kendilerinin Üniversitemizle her konuda işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde her iki ülke üniversitesi arasında kültürel işbirliğinin yanında karşılıklı bilimsel araştırmalar, yayınlar yapılarak eğitim faaliyetleri düzenlenecek.

Program, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı