RTEÜ İLE Eszterhazy Karoly Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

RTE Üniversitesi ile Macaristan Eszterhazy Karoly Üniversitesi arasında akademik ve eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

EĞİTİM 18.04.2018 14:05:35 28 0
RTEÜ İLE Eszterhazy Karoly Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

RİZE-RTE Üniversitesi kampüs gezisinden sonra Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Macaristan Eszterhazy Karoly Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kalman LIPTAI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN, Genel Sekreter Yardımcısı Cehri HUT, Üniversite Personel Daire Başkanı Halil VELİOĞLU, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup GÜL, Üniversite Basın-Yayın Enformasyon ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Taner EROL ve Adalet Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hasan ÖRÜCÜ katıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN, konuk heyeti Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek işbirliğinin kalıcı olmasını ve ortak proje, konferans, sempozyumlarda işbirliği, ortak fakültelerimizle Avrupa Birliği projelerinde beraber çalışmayı arzu ettiklerini belirtti.

Macaristan Eszterhazy Karoly Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kalman LIPTAI ise kendilerine Rize’yi tanıtan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ortak işbirliği yapılmasında büyük katkısı olan başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN olmak üzere misafirperverliğinden dolayı üniversite yönetimine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Macaristan Eszterhazy Karoly Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kalman LIPTAI ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN, iki üniversite arasında yükseköğretim ve araştırma alanındaki ortaklığı geliştirmek, daha fazla akademik işbirliği gerçekleştirmek amacıyla üç yıllık protokol imzaladı.RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI