RTEÜ'de Uluslararası Göçmenler Günü Programı Düzenlendi

Uluslararası Göçmenler Günü Programı Düzenlendi

EĞİTİM 20.12.2018 08:11:02 19 0
RTEÜ

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında Rize Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile RTEÜ Üniversitesi tarafından Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda program düzenlendi.

Rize’de yaşayan uluslararası göçmenlere yönelik düzenlenen programın açılış konuşmasını Rize İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mürüvvet Serap AYDIN gerçekleştirdi.

AYDIN, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında düzenlenen etkinlik vesilesi ile dünyanın dört bir yanından ülkemize gelerek Rize'yi tercih eden uluslararası göçmenlerin farkındalığını artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Farklı iklim ve coğrafyaya göre şekillenen insanların dünyanın her yerinde farklı fiziksel görüntü, özellik, dil ve dine sahip olsalar da hoşgörü, sevgi ve saygının tek bir lisanı olduğunu belirten AYDIN, dünyanın farklı bölgelerinden gelen göçmenleri misafir olarak ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR de bir konuşma gerçekleştirdi. Kimsenin yerinden yurdundan olmadığı bir dünya dileyen Rektör Yardımcısı, böyle anlamlı bir etkinliği gerçekleştirdiği için Rize İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teşekkür etti ve bu vesile ile farklı sebeplerle yurdundan ayrılarak ülkemize gelen göçmenlerin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nü kutladı.

Uluslararası öğrencilerin göç hikâyelerini anlattığı programda, Üniversite, Rize İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı temsilcilerinin sunumu ile uluslararası göçmenlere yönelik bilgilendirme sunuları gerçekleştirildi.

Program sonunda gerçekleştirilen kokteylde uluslararası göçmenlerle kurum temsilcileri bir araya gelerek uluslararası öğrencilerin kültürel kıyafetleri ile ülkelerini katılımcılara tanıttığı görsel sunum gerçekleştirildi.

Programa, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAZANCI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR, Rize İl Genel Meclisi Eski Başkanı Rahmi METİN, Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa ÇAKIR, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa BALTACI, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Rize Uluslararası Öğrenci Derneği temsilcileri ve uluslararası göçmenler katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI