RTEÜ'de Patente Semineri Düzenlendi

Etkinliğe, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR ile TTO Koordinatörü Doç. Dr. Göktuğ DALGIÇ ve çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katıldı.

EĞİTİM 19.04.2019 13:31:52 34 0
RTEÜ

RİZE-RTEÜ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisine bağlı, Türk Patent Bilgi ve Doküman Biriminin düzenlediği ‘Patent Bilgilendirme ve Buluş Bildirimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler” konulu seminer 17 Nisan Çarşamba günü Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR ile TTO Koordinatörü Doç. Dr. Göktuğ DALGIÇ ve çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katıldı.

Grup Ofis Marka Patent A.Ş. Patent vekillerinden Gizem TEKE KARSLI, Patent, Patent Başvuru Süreci, Hak Sahipliği, Buluş, Buluş Bildirimi, Faydalı Model, Örneklerle Buluş Kavramı, Ulusal ve Uluslararası Patent Başvuru Süreci ve başvurularda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi vererek katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Patent vekilinin sunumunun ardından söz alan TTO uzmanı Öğr. Gör. Gözde TÜYSÜZ ise Üniversitemizde ortaya çıkan buluşların başvuru süreci ile ilgili bilgi vererek katılımcılardan gelen sorunları cevaplandırdı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı