RTEÜ Büyüyor

15 bin 552 olduğunu söyleyerek” Üniversitemiz büyümeye devam ediyor,

EĞİTİM 1.10.2013 18:33:33 13 1
RTEÜ Büyüyor



RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Kahraman 96 da Başlayan Üniversite macerasında hızlı büyüdüklerini söyledi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr Hüseyin Kahraman Üniversite toplantı salonunda düzenlediği kahvaltılı Basın Toplantısında Üniversite hakkında bilgiler vererek” Üniversitemiz 96 yılında başladığı Üniversite yolculuğunda sonunda Üniversite oldu ve 3 Enstütü, 11 Fakülte bunlardan ikisi aktif değil, 7 yüksek okul ve 7 Meslek yüksek okulu ile Üniversitemiz büyümeye devam ediyor. 7 Yüksek okuldan 4 tanesi henüz hizmete giirmedi” dedi.

Kahraman konuşmasında 690 Öğretim görevlileri olduğunu söyleyerek “ 338 İdarı personel ve 15.552 öğrencimiz bulunmakta. Bunlardan 7400 ü lisans eğitimi yapıyor. 883 ise lisans üstü eğitim yapmakta. Üniversitemize 200 yabancı öğrenci bulunmakta ve Yemen den 22 öğrenci önümüzdeki günlerde Üniversiteye giriş yapacak. Üniversitemize Tunceli dışında tüm illerimizden öğrenci bulunmakta” dedi.

Eski Rektör Arif Yılmaz in ayrılması ile Üniversiteden iki kişinin ayrıldığını bunların Arif Yılmaz döneminden önce ayrılık istediğini söyleyen Kahraman “ Şu ana kadar ayrılan yok, Bünyemizde önümüzde ki yıl Mühendislik ve Turizm ve Otelcilik açılacak” dedi.

Rektörlük seçim tarihinin belli olmadığını söyleyen Kahraman “ Bizim 6 aylık süremiz var, bu süre uzatılabilir, Rektörlük seçim tarihini ise YOK belirleyecek” dedi.

Mustafa Bayrak 

Anahtar Kelimeler:
kasım bağdatlı
2.10.2013 08:44:52
hocalar cok değerlı nebi hoca hüseyın hoca konumlarına çok yakıştılar rizenin ünüversite adına ilklerıdır.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI